Caroline van der Plas pakt Jort Kelder terug: ‘Hier is Ma Flodder!’

Caroline van der Plas pakt Jort Kelder terug door naar hem uit te halen in de prestigieuze HJ Schoo-lezing. “Hier, 25 jaar na de laatste aflevering is de nieuwe Ma Flodder terug op televisie!”

Caroline van der Plas en Jort Kelder © NPO

Het zit Caroline van der Plas niet helemaal lekker dat er in de politieke arena vaak wordt neergekeken op normale mensen zoals zijzelf, maar ook de aanhangers van haar populaire partij BoerBurgerBeweging. Ze sprak er gisteren over tijdens de HJ Schoo-lezing, die in voorgaande jaren werd verzorgd door Sigrid Kaag en Dilan Yesilgöz.

Ma Flodder

Caroline hekelt dat neerkijken. “Een gewone boomer-vrouw van dik in de vijftig, met overgewicht en met alleen een havo-opleiding, die woont in een rijtjeshuis in Deventer én Kamerlid is – die wordt door die bubbel als een rariteit gezien. Die wordt door mensen in deze bubbel ook weleens smalend ‘Ma Flodder’ genoemd. Of ‘juffrouw Jannie’.”

Ze vervolgt: “Ja, ook journalisten, zoals de zeer vriendelijke, maar wel wat elitaire Jort Kelder, die enkele weken geleden over mij zei op Radio 1: ‘Dan krijgen we straks Ma Flodder, die ineens premier kan worden.'”

25 jaar

Dan maakt Caroline een grapje aan het adres van de Op1-presentator. “Nou, Jort… Hoe ironisch is het voor jou en alle andere Ma Flodder-noemers, dat het vandaag exact 25 jaar geleden is dat de laatste aflevering van de serie Flodder op tv werd uitgezonden? En dat de nieuwe Ma Flodder nu terug is op tv, om de HJ Schoo-lezing te doen.”

Politiek verslaggever Thomas van Groningen kondigde dit fragment gisterenavond aan in Op1, omdat Jort daar de presentator van dienst was. “Ja, merkwaardig. Ik heb niet gezien. Ja, kom maar.”

Grapje

Het valt op dat Jort heel erg zuinig reageert. Thomas na afloop van het fragment: “Politiek zegt het niets, maar wel een leuk grapje. Kun je het hebben?”

Jort: “Ja, ik vind het helemaal prima. Het was overigens een reactie op dat zij een interview had gegeven van: ‘Ja, ik ga niet hakken aandoen en ook geen jurken enzo.’ Het was een beetje een reactie van: ja, als je premier wil worden, moet je natuurlijk wel soms op een bordes staan. Dat hoort er wel een beetje bij, toch? Laten we het daar niet over hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het denigrerend om Caroline van der Plas te omschrijven als Ma Flodder?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen