Anita Witzier ziet Eva Jinek op tijdstip Khalid & Sophie wel zitten

Anita Witzier gooit nog even wat olie op het vuur in de discussie over het zevenuurslot van NPO 1. Zij ziet Eva Jinek eigenlijk ook wel zitten op het huidige tijdstip van Khalid & Sophie.

Eva Jinek en Anita Witzier © RTL, Darren Smith

De druiven zijn zuur op de redactie van Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Ze beginnen vanavond aan misschien wel hun laatste seizoen ooit, omdat alles erop wijst dat Eva Jinek volgend jaar september het stokje van hen overneemt met een dagelijks programma op hét roemruchte DWDD-slot: elke avond om 19.00 uur op NPO 1.

Anita steunt Eva

Anita Witzier (61), presentatrice voor KRO-NCRV, vindt het heel goed dat AvroTros de 45-jarige Eva in huis heeft gehaald. “Ja, dat begrijp ik. Ze kan misschien nu nog een ander soort programma maken en het tijdstip van 19 uur ligt nog open. Ik heb geen idee van de afspraken”, zegt ze in de Weekend.

Terwijl Khalid en Sophie helemaal in rep en roer zijn omdat hun positie niet zeker is, roept Anita doodleuk dat zij Eva ook wel ziet zitten op hun tijdslot. “Ik denk ook dat Eva meer van de publieke omroep is dan commercieel – in de journalistieke zin van het woord.”

‘Eva kan alles’

Eva is journalistieker dan al die andere figuren op de late avond van RTL 4, vindt Anita. “Als je kijkt naar de talkshows van Beau van Erven Dorens en Humberto Tan: daar zit veel entertainment in. Eva kan alles, ook iedereen zich op z’n gemak laten voelen, maar ze is vooral heel erg journalist.”

Bij Twan Huys, die eerder een commercieel avontuur aanging bij RTL 4, ‘net zo’, aldus Anita. “Het is goed voor de uitstraling van de publieke omroep en ik hoop ook dat zij hier meer van haar talenten kwijt kan.”

Vaarwater

Is Anita trouwens niet ontzettend opgelucht dat Eva niet bij haar KRO-NCRV gaat werken, maar bij AvroTros? “Nee hoor, Eva en ik zitten totaal niet in elkaars vaarwater. Ik vind het heel leuk dat ze terugkeert naar de publieke omroep.”

Het is opvallend dat Anita zo haar steun uitspreekt aan Eva, omdat ze af en toe te zien is als sidekick in Khalid & Sophie. Of ze ook voor komend seizoen is uitgenodigd, is onduidelijk. Ze kreeg eerder wel veel kritiek op haar optredens in de talkshow. Ze zou volgens een beruchte mediacriticus hele domme vragen stellen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen