Anita Witzier boos op John de Mol: ‘Keihard gedumpt na bevalling’

Anita Witzier (62) heeft live op televisie onthuld dat ook zij slachtoffer is geweest van een onveilige werksfeer. “Ik ben na mijn zwangerschapsverlof gedumpt door John de Mol Producties.”

John de Mol en Anita Witzier © William Rutten, BNNVARA

Het gaat de laatste tijd nergens anders meer over: grensoverschrijdend gedrag en onveilige werkomgevingen in de Nederlandse mediawereld. Ook Anita Witzier meldt zich nu als slachtoffer. Ze vertelt in de Jeroen & Sophie van gisterenavond dat ze 32 jaar geleden onheus is bejegend door het productiebedrijf van John de Mol.

Anita genegeerd

Waar is Anita het slachtoffer van? “Ik was op een gegeven moment zelf een van de slachtoffers en dat realiseerde ik me eigenlijk pas toen dat rapport uitkwam. Ik was zwanger van mijn eerste – dat is nu 32 jaar geleden – en ik presenteerde samen met Marc Klein Essink het programma Staatsloterijshow, op locatie.”

Marc deed het studiogedeelte, Anita het gedeelte op locatie. “Live was dat, élke week een hele grote show. Ik moest bevallen en we hadden afgesproken dat ik drie weken na de bevalling ofzo weer terug zou komen op die plek, dus ik ga na drie weken bellen: ‘Wanneer gaan we weer?’, enzovoorts. Ik ben volslagen genegeerd op dat moment.”

John als boeman

Wie de boeman is? John de Mol. “Het werd toen geproduceerd door John de Mol Producties, ik heb daar aan de bel getrokken, ik heb bij Veronica, bij mijn direct leidinggevende, aan de bel getrokken, bij personeelszaken aan de bel getrokken en bij de directie. En niemand heeft mij ooit antwoord gegeven. Dat is een vrij onveilige situatie.”

Ze besluit: “Ik vind het onbegrijpelijk en ik wist ook niet wat ik moest doen. Ik dacht: personeelszaken is er voor mij, als werknemer, maar als je dan nul op rekest krijgt, dan denk je: dan zal het wel zo zijn, laat maar. En door.”

Shelly ook gedumpt

Het is niet de eerste keer dat een vrouw tijdens haar zwangerschapsverlof wordt gedumpt bij een bedrijf van John de Mol. Het overkwam Shelly Sterk in 2019 nog. “Ja, dat kwam echt wel een beetje rauw op mijn dak“, vertelde ze er later over in Koffietijd. “Daar zit je echt inderdaad in zo’n periode niet op te wachten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Anita Witzier hoefde na haar zwangerschapsverlof niet terug te keren. Bot van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen