Anita Witzier pissig om speculaties over tv-exit: ‘Altijd dat hitsige!’

Het lijkt erop dat Anita Witzier is aangestoken door Irene Moors. Ze reageert namelijk ontzéttend pissig en zuur als ze gevraagd wordt om te reageren op de speculaties over haar tv-exit.

Anita Witzier © NPO

Anita Witzier heeft net als Irene Moors last van critici die zich afvragen of ze nog wel relevant is in de tv-wereld. Haar tv-carrière heeft een flinke opdoffer gekregen na het van de buis halen van Memories en dat is eigenlijk nooit meer goedgekomen. Na een tv-pauze van een jaar keerde ze vorig jaar zomer terug met een enorme flop: Festival van de Liefde.

Afgelopen met Anita?

Het is onduidelijk wat Anita op dit moment nog doet. Aan het eind van het jaar loopt haar contract bij KRO-NCRV af en er hangt onheil in de lucht. Als iemand vaker op de reservebank zit dan voor de camera staat, dan weet je natuurlijk hoe laat het is: die kan binnenkort onbeperkt koffie gaan drinken met Irene.

Wat vindt Anita van de speculaties over haar contractverlenging? Weekblad Party vraagt het haar: “Op verschillende internetsites stonden berichten over het aflopen van je contract en dan wordt er gesuggereerd dat het weleens afgelopen kan zijn met Anita Witzier. Hoe kijk je zelf naar dat soort berichtgeving?”

Heel gepikeerd

Daar reageert Anita heel gepikeerd op, zoals we dat dus ook al van Irene kennen. “Ik heb het zelf niet gelezen, maar hoorde het. En wat je zegt: het zijn suggesties, dus ja, moet ik daar iets mee? Wat me het meest stoort, is het hitsige toontje van dergelijke sites, vaak bedoeld om een relletje uit te lokken, daar heb ik echt geen zin in.”

Het is toch gewoon terecht dat men vraagtekens plaatst bij haar tv-toekomst? “In principe zijn ze heel blij met me, dus ik zie niet direct een reden waarom er geen nieuw contract aan zou kunnen komen. Maar goed, it takes two to tango, tegenwoordig zelfs drie met de NPO erbij.”

Op straat

Anita’s contract is dus nog stééds niet verlengd. Houdt ze rekening met een tv-exit? “Zeker hou ik daar rekening mee. Ik ben bij KRO-NCRV al een tijdje bezig met het coachen van jong talent. Dat is verschrikkelijk mooi en interessant om te doen.”

Dat zou Anita wel willen uitbouwen als ze eruit wordt gebonjourd. “Ik had niet gedacht dat het iets voor mi zou zijn, maar het is op mijn pad gekomen en ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om te doen. Het geeft mij ook veel voldoening.”

Gelukkig maar. Kan ze daar na de jaarwisseling lekker volop mee aan de slag…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Anita Witzier nog relevant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen