Viola Holt kritisch over Anita Witzier: ‘Is zij dan een deskundige?!’

Viola Holt is het eens met de kritiek die Anita Witzier krijgt op haar rol in het programma Khalid & Sophie. “Het is een hartstikke leuke presentatrice, maar is zij nou een deskundige?!”

Anita Witzier en Viola Holt © NPO, RTL

Anita Witzier is op een verschrikkelijke wijze afgefakkeld vanwege haar optredens als tafeldame in de talkshow Khalid & Sophie, waar ze begin vorig jaar debuteerde als NAVO-deskundige. De presentatrice zou namelijk ongekend domme vragen stellen, maar zelf kan ze zich niet vinden in de kritiek.

Viola kritisch

Terwijl er enorm veel onzekerheid is over de verlenging van haar tv-contract, krijgt Anita nu ook nog eens televisiedino Viola Holt over zich heen. Zij houdt in gesprek met de Party een heel betoog over dat je op een gegeven moment ook moet weten wanneer het klaar is met tv-maken.

Viola vertelt dat zij dat wél weet. “Ik heb een prachtige tijd gehad bij de televisie, het begin van de commerciële televisie meegemaakt, maar dat betekent niet dat ik daar nu nog behoefte aan heb. Ik gun jonge mensen dat ze doorgroeien en ik geef nieuw talent, dat we op televisie altijd nodig hebben, een kans.”

‘Anita deskundig?’

Zelf weigert Viola om nog aan te schuiven in talkshows. “Niemand zit meer te wachten op mijn mening. Ik héb uiteraard wel een mening, maar als je tegenwoordig iets zegt, word je gekielhaald. Niet dat ik daar mee zit, want ik blijf me altijd uitspreken voor wat ik vind dat noodzakelijk is in de wereld, maar er is zoveel aan de hand.”

Je moet je plek kennen, aldus Viola. “Ik volg en zie alles, maar om daar nou in een talkshow mijn mening over te geven… Is Anita Witzier een deskundige? Het is een hartstikke leuke presentatrice, maar (…) wie is er tegenwoordig nog deskundig? Het is chaos in de wereld en we weten niet meer wie de waarheid spreekt en wie niet.”

Kooi van televisie

Nee, liever concentreert Viola zich op haar werkzaamheden als ‘Reiki Master’. “Mij krijg je niet zo vlug meer terug in de kooi van dagelijkse televisie en zeker niet als gast in een talkshow om zogenaamd ergens deskundig over te zijn.”

“Ik doe elke dag nog wat. Ik dans, speel piano en mondharmonica, ik zing, ik heb vrienden, ik ga uit, ik kook’s avonds… De dag is zo voorbij… Heerlijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen