Tina Nijkamp (51) deed in ver verleden mee aan Temptation Island

Tina Nijkamp heeft in een ver verleden meegedaan aan Temptation Island. Niet als verleidster, maar wel als coach van de toenmalige presentator Viktor Brand. “Het was 21 jaar geleden.”

Tina Nijkamp en Temptation Island © RTL

Het is na Peter Gillis: Massa is Kassa misschien wel het meest controversiële programma van Nederland: de ordinaire verleidingsshow Temptation Island. Kan dit anno 2023 nog wel? Na commotie in de media heeft RTL besloten om de boel voor nu on hold te zetten, maar dat klinkt meer als uitstel en niet als afstel.

Temptation Tina

Wat vindt kijkcijferdeugniet Tina Nijkamp ervan? Zij zat gisteren aan tafel bij Renze Klamer. “Tina, ik las jij ooit bent mee geweest op zo’n opnamereis van Temptation Island”, aldus de gastheer in Renze op Zondag.

Tina beaamt dat. “Ja, heel toevallig met de tweede reeks eigenlijk. Dat was in 2002. Dat is al 21 jaar geleden, dus tóen al bestond dit programma. Toen was ik coach van een presentator, dus ik had zelf niets met de productie te maken, maar ik was de coach van Viktor Brand, nu een bekend SBS-presentator. Hij heeft dat één keer gepresenteerd.”

‘Hou er niet van’

In die hoedanigheid was Tina bij de opnames. “Ik had het zelf ook nog nooit gezien, want ik woonde daarvoor in Australië. Ik moet eerlijk zeggen: ik heb het daarna eigenlijk nooit meer gezien. Ik hou er gewoon niet van, ik vind het heel negatief, een heel negatief programma. Dat is een persoonlijke smaak, hè?”

Medetafelgast Farid Azarkan: “Ik dacht dat dat programma ook bedoeld was dat mensen daar last van kregen. Dat dagen ze ook uit, dus het verbaast me niet dat er problemen ervaren worden. Dat is toch de opzet?”

Tijd om te stoppen?

Tina beaamt: “De opzet is inderdaad een relatietest. Die mensen kiezen er natuurlijk wel zelf voor om mee te gaan, maar het is niet voor het eerst dat er commotie is over dit format. Dit is van alle realityprogramma’s wel de meest negatieve: het testen van relaties. Wellicht is het gewoon tijd voor zenderbazen en ook voor programmamakers om te denken…”

Renze: “Het is mooi geweest?”

Tina: “Misschien. Ja…”

Zakelijk belang

Tina vindt het goed dat Peter van der Vorst de hele boel on hold heeft gezet. “Dat snap ik. Het is ook voor hem als je er zakelijk naar kijkt gewoon een heel goed bekeken programma.”

Frits Wester springt in de bres voor zijn broodheer: “Ik ga er niet zo veel over zeggen, want Peter van der Vorst, onze baas, is er allemaal mee bezig, maar ja… Bezin je voor je aan zo’n programma begint. Wil je snel bekend worden? Wil je snel geld verdienen? Wil je erna geld verdienen? Je kent het format.”

Schiet de begeleiding dan niet te kort? Nee, zegt Frits. “De begeleiding is fantastisch!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL zet Temptation Island on hold. Kan het wel verder bij een andere zender?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen