Anita Witzier eruit bij de NPO? ‘Tv-contract nog niet verlengd’

Anita Witzier zit ontzettend in de gevarenzone. De presentatrice heeft haar sterrenstatus in de afgelopen jaren extreem zien dalen en ze zit nu in het laatste jaar van haar KRO-NCRV-contract.

Anita Witzier © KRO-NCRV

Twintig jaar lang had Anita Witzier niets om zich zorgen over te maken: als presentatrice van de kijkcijferhit Memories was ze verzekerd van werk. Maar zes jaar geleden werd ze van dat programma gehaald en sindsdien is het bergafwaarts gegaan met haar tv-carrière. Inmiddels doet ze bijna niks meer en is ze niet echt relevant meer voor KRO-NCRV.

Anita eruit bij NPO?

De dreiging van een tv-exit is groter dan ooit voor Anita, zeker na de zwaar teleurstellende kijkcijfers van haar laatste grote tv-project Festival van de Liefde. Aan het eind van het jaar loopt haar contract af bij de publieke omroep en het is volgens de presentatrice nog onduidelijk of er contractverlenging in zit.

Angela de Jong vreest het ergste. Zij concludeerde na Festival van de Liefde dat KRO-NCRV echt niet meer weet wat ze met Anita aan moeten: “Wat heeft grande dame Anita haar omroep KRO-NCRV in hemelsnaam misdaan, dat ze met dit programma en deze co-presentator (Edson da Graça, red.) zit opgescheept?”

Geen nieuw contract

Zelf blijft Anita graag tv-maken, zegt ze in de Party. “Ik zou heel graag nog een paar heel mooie programma’s maken, maar ik ga daar niet in mijn eentje over. Ik heb met de KRO-NCRV regelmatig gesprekken en dat gaat natuurlijk ook daarover, de voortgang, waar zijn we mee bezig, wat kunnen we doen. Maar zoals ik al zei: ik ga er niet alleen over.”

Ze vervolgt: “Stoppen wil ik liever niet. Wat ik doe, wat ik kan doen, is verschrikkelijk leuk. Ik word er zelf ook een stuk wijzer van, weet je wel. Ik ontmoet zoveel verschillende mensen. We hebben een tijdje terug een mooie documentaire gemaakt over de Witte Zusters en nu met de Witte Paters. Dat is een wereld die volslagen onbekend is voor mij.”

Fittie

Er kijkt alleen geen hond naar en presenteren is geen hobby. Het enige dat ze nu nog doet is tafeldame spelen in Khalid & Sophie, maar ook daar is felle kritiek op. Volgens Victor Vlam stelt ze daar ontzettend domme vragen, maar zelf ziet Anita dat niet zo. Ze reageerde vorige week uitgebreid op die kritiek.

Anita wil er in de Party niets meer over zeggen. “Daar zeg ik niets over. Want ik weet precies hoe dat werkt en daar heb ik geen zin in. Dan komt er hier een stuk en daar een stuk en voor je het weet is er een fittie.”

Kritiek

Wel laat Anita in zijn algemeenheid weten dat kritiek haar niets doet. “Ik lees niks, haha. Ik luister naar de mensen met wie ik werk, mijn baas om het zo maar even te zeggen, en mijn dierbaren. Verder naar niemand, want dat heeft geen zin. Je kunt het nooit voor iedereen goed doen en die behoefte heb ik ook niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdient Anita Witzier een contractverlenging?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen