Anita Witzier vindt niet dat ze dom overkomt in Khalid & Sophie

Anita Witzier is het niet eens met de kritiek dat ze dom overkomt als tafeldame in de talkshow Khalid & Sophie. “Ik ben het daar niet mee eens, maar goed: iedereen mag een mening hebben.”

Anita Witzier © NPO

De optredens van Anita Witzier als tafeldame in de talkshow Khalid & Sophie zijn genadeloos hard afgekraakt door mediadeskundigen Lars Duursma en Victor Vlam. Zij hebben in hun podcast De Communicado’s volledig gehakt van haar gemaakt: “Zij stelt heel veel domme vragen. Echt heel veel domme vragen.”

‘Wie is Victor Vlam?’

Anita heeft bijvoorbeeld gevraagd of een Oekraïense militair ‘onoverwinnelijk’ is in een Leopard 2-tank, wat natuurlijk niet zo is. “Eigenlijk elke keer als Anita Witzier een vraag stelt, dan weet je eigenlijk als kijker al wat het antwoord gaat zijn.”

Het bashen van Anita komt gelukkig niet heel hard aan bij de presentatrice. Ze haalt er in de Weekend haar schouders over op. “Wie is dat, Victor Vlam? En wat vindt hij dan een domme vraag? Waarom is dat een domme vraag? Ik ben het daar niet met hem eens, dat is je rol daar. Maar goed, iedereen mag een mening hebben, prima.”

Domme vragen

Hoewel Victor in de media absoluut geen onbekende naam is, doet Anita net alsof ze nog nooit van hem gehoord heeft. “Ik hoop dat ik binnenkort met hem aan tafel zit. Dan kan ik hem leren kennen.”

En dan kan ze hem zeggen dat hij er faliekant naast zit, wil Anita vervolgens zeggen. “Ik denk niet dat er domme vragen bestaan. Ik verwoord wat de kijker soms zou kunnen denken, van: hoe zit dat dan? Ben je dan echt onoverwinnelijk of niet? Dat vind ik een heel relevante vraag eigenlijk.”

Tevreden

Volgens Anita zijn ze bij Khalid & Sophie hartstikke blij met haar. “Want ik word steeds teruggevraagd. Ik neem mezelf ook regelmatig mee in de vragen, dat is een wisselwerking tussen subjectief zijn en in de rol van de kijker zitten. Mede daarom vragen ze me ook, om mijn eigen stempel erop te drukken.”

Hoe vindt ze zelf dat het gaat? “Wisselend, heel wisselend. De ene keer ben ik tevreden, de andere keer denk ik: nou, dat had beter gekund. Het is lastig, want je moet goed zoeken naar de momenten waarop het past en relevant is. Dat is wel een kunst.”

Fragment

Anita bij Khalid & Sophie als NAVO-deskundige:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen