Art, Beau én ‘irritante’ RTL 4-weerman krijgen straf: ‘Nepotisme-tv!’

Het meningencircus heeft in een paar dagen tijd drie slachtoffers gemaakt bij RTL 4: zowel Art Rooijakkers, Beau van Erven Dorens als weerman Marc de Jong krijgen een stomp op hun neus.

Art Rooijakkers, Beau van Erven Dorens en Marc de Jong © RTL

Drie RTL 4-gezichten moeten vlak na elkaar pittige kritiek incasseren: Art Rooijakkers, Beau van Erven Dorens en Marc de Jong. In de eerste twee gevallen van een tv-recensent, in het laatste geval van talkshowmevrouw en Linda de Mol-bestie Antoinnette Scheulderman. Wat doen de heren allemaal fout?

Nepotisme-tv

Om te beginnen met Art. Hij heeft een programma waarin mensen optreden die familie zijn van BN’ers: DNA Onbekend. Er komen dan types voorbij als de dochter van Tooske Ragas en de broer van Nielson. “Dat het begrip ‘BN’er’ altijd nóg breder getrokken kan worden, zien we in DNA Singers”, sneert tv-recensent Alex Mazereeuw in de Volkskrant.

Alex vindt dat Art met deze formule volledig de plank misslaat. “Dit kun je zien als volledig doorgeslagen nepotisme-tv (is het ook), maar voor de familieleden van de beroemdheden is die therapeutische ‘nepokaraoke’ wél eindelijk een kans om óók gezien te worden.”

C-sterren

Door naar Beau: wat heeft hij misdaan? Hij is weer op de buis met een programma waarin hij ergens in de zon BN’er-setjes interviewt en de gasten zijn dit jaar wel van een héél treurig niveau, vindt AD-draak Angela de Jong. “Anderhalf uur model Sylvia Geersen en rapper Typhoon? Kom op beste Beau, je kunt beter dan dat”, schrijft ze in de krant.

boring, vindt Angela. “De eerste is, met alle respect, een persoon die tv-makers bellen als er weer een blik ‘BN’ers’ nodig is voor het zoveelste realityprogramma. De ander heb ik de afgelopen jaren al zo vaak z’n levensverhaal horen vertellen, dat ik het kan dromen. Kom op Beau, verlos de kijker van deze middelmaat.”

Hittegolf

En dan tot slot weerman Marc de Jong. Wat kan díe arme man nou weer fout gedaan hebben? Die leest toch alleen het weer voor? Ja, maar dat doet hij té enthousiast, vindt talkshowverschijning Antoinnette Scheulderman. “De weerman van RTL die voortdurend loopt te roepen wat een fantastisch, prachtig, geweldig weer het is… Superirritant.”

Ze vervolgt in haar klaagbericht op X: “Maar ja, ik ben dan ook een hittehater. Toch kan ik me niet voorstellen dat iedereen deze temperaturen zo lekker vindt als hij. Beste Marc, ik weet na deze week nou wel hoe FANTASTISCH jij hitte vindt, hoef je niet vier keer per weerbulletin te zeggen, wat mij betreft.”

Rob onder vuur

De nieuwe week is nog maar net begonnen. Is er al een slachtoffer gevallen in de RTL-stal? Ja, Rob Goossens! Dat is volgens oud-Journaal-baas Hans Laroes een draak van een vent:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke kritiek vindt u het meest terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen