Johan Derksen valt studiogast aan: ‘Misdadig wat je bij RTL doet’ 

Johan Derksen heeft live in zijn programma Vandaag Inside de bekende seksuologe Eveline Stallaart aangevallen. Hij vindt dat haar werk voor RTL 4 te kwalificeren is als ‘bijna misdadig’.

Johan Derksen en Eveline Stallaart © SBS 6

Eveline Stallaart werkt mee aan het tv-programma Married At First Sight, waarin mensen met elkaar trouwen terwijl ze elkaar helemaal niet kennen. Daar heeft Johan Derksen al eens eerder zeer felle kritiek op geuit. Hij zei in de lente: “De kijkcijfers zijn belangrijk en voor de rest kijken ze niet naar je om.”

Bijna misdadig

Volgens Eveline is het echter prima tv, zegt ze in de Vandaag Inside van gisterenavond. “Deze mensen geven zich eigenlijk op omdat ze merken: in het normale leven lukt het me niet. Ik snap het wel, want mensen zijn aan het tinderen, er is veel te veel keuze en omdat er zoveel keuze is, stagneren mensen en gaan ze verder kijken naar een nóg leukere.”

Dan spreekt Johan haar streng aan: “Ik heb ernaar zitten kijken en ik vind het eigenlijk bijna misdadig dat jij ook aan zo’n programma meewerkt.”

Eveline: “Dat mag, dat mag.”

‘Te gek voor woorden’

Johan vindt het belachelijke tv. “Ik vind het namelijk te gek voor woorden dat mensen gaan trouwen met iemand die ze niet kennen en nog nooit ontmoet hebben. Dan sta je daar in je zondagse pak en dan komt er zo’n gebakje binnen en dan ben je meteen diep ongelukkig. Zoals ik het ook belachelijk vind dat mensen een huis kopen zonder dat ze het zien.”

De mensen ‘doen de gekste dingen’, aldus Johan. Collega Wilfred Genee: “Dan is het nog te overzien, dan koop je een huis, maar als je aan elkaar vast zit!”

Johan: “Ik vind ook niet dat jij daar als wetenschapper aan mee moet doen, aan dat soort onzin.”

Puur programma

Eveline laat zich niet uit het veld slaan. “Ik snap heel goed wat je zegt, maar dit programma… Dat is juist de essentie: dat de wetenschap deze mensen eigenlijk als het ware samenzet, van: wij vanuit de wetenschap zien dat deze twee mensen een potentieel duurzame relatie kunnen aangaan.”

Ze vervolgt: “Ik snap heel goed wat je zegt en ik heb er heel vaak over nagedacht, maar juist omdat ik weet dat het een eerlijk en puur programma is en de data die wij aanleveren met heel veel werk verricht is… Daarom sta ik erachter.”

Geen goed woord

Johan: “Voor dat programma heb ik geen goed woord over. Je weet: het is een unicum als zoiets lukt, twee wildvreemde mensen die beiden wanhopig zijn… Ik zou als zender dat niet willen doen, maar ik zou zeker als wetenschapper daar niet aan mee willen doen, want het blijf nattevingerwerk.”

Wilfred: “Het is ook meer RTL, hè? Een kwaliteitszender als Talpa zou zo’n programma nooit doen.”

Johan: “Ja, het is een campingzender!”

Moet Eveline nu weg uit VI? Johan: “Nee hoor, hier zitten regelmatig mensen aan tafel terwijl ik twijfel aan hun verstandelijke vermogens.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is het belangrijkst voor de makers van Married At First Sight?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen