Rob Geus goed klaar met Johan Derksen: ‘Het is in scène gezet’

Rob Geus hoort bij de mensen die behoorlijk klaar zijn met Johan Derksen op televisie. Hij vindt dat de Vandaag Inside-ster onnodig provocerend is. “Er zit natuurlijk een idee achter.”

Rob Geus en Johan Derksen © SBS

De aanwezigheid van Johan Derksen blijft voor frictie zorgen, omdat het politiek incorrecte geluid dat hij verkondigt vrijwel nergens meer klinkt in de media. Grote mediamerken stellen zich het liefst zo neutraal mogelijk op om maar niemand voor het hoofd te stoten, maar daar houden de goed scorende mannen van VI geen rekening mee.

Rob kritisch

Eens in de zoveel tijd is er weer een grote rel rondom Vandaag Inside en laatst was er weer veel ophef over de Habtamu-uitspraken van Johan, die volgens critici racistisch zijn. Het relletje is relatief snel weer gaan liggen, na een dag of twee, maar daarna probeerde VI het zélf een beetje levend te houden. Wilfred Genee bleef er maar over doorgaan.

Duidt dat erop dat de mannen van VI het gewoon fijn vinden dat er af en toe wat stevige controverse is? Volgens de gevallen tv-ster Rob Geus wel. Hij kijkt naar eigen zeggen niet meer naar de talkshow, omdat hij het allemaal te geforceerd vindt overkomen. “Nee. Steeds minder. Je ziet dat Johan steeds vaker het randje opzoekt.”

Opheftrucje

Rob vertelt aan de Story dat de uitspraken van Johan gewoon onderdeel zijn van een opheftrucje. “Daar zit een idee achter. Ik heb zelf 20 jaar in de tv-wereld gewerkt, dus dan weet je hoe het werkt. Maar je moet je afvragen of dit wel de juiste manier is. Het lijkt wel of ze elk kwartaal een nieuwe rel opzoeken.”

Actrice Liz Snoijink heeft er ook een hekel aan. “Nee. Ik kijk absoluut niet! Ik vind het een walgelijk programma. Johan krijgt veel te veel aandacht. Ik heb ook geen idee waarom hij al die dingen zegt.”

Wat vindt Bobbi?

Bobbi Eden, actrice in volwassen natuurfilms, denkt dat Johan wél een toneelstukje opvoert, maar vindt de ophef steevast overdreven. “Ik denk dat Johan heel goed weet hoe je ‘lawaai’ moet maken om daarmee veel aandacht te genereren voor de talkshow. Al doet hij dat soms iets te snel en te ondoordacht.”

“Wat mij eerlijk gezegd meer verbaast is hoe rap iedereen erbovenop springt om te proberen Johan te cancelen. Wees het vooral niet met hem eens en ga in discussie, maar hou op met dat meteen proberen hem van de buis te krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johan Derksen ook vaak handelt uit effectbejag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen