Martien Meiland-dirt op komst: ‘Tv-familie maakt zich veel zorgen’

Er hangen donkere wolken boven Noordwijk: er dreigen heftige verhalen over de beroemde tv-familie van Martien Meiland naar buiten te komen. “Ik denk dat ze zich een beetje zorgen maken.”

Erica en Martien Meiland © SBS

Wilfred Genee kondigde het al aan in zijn programma Vandaag Inside: er zit sleaze and dirt over Martien Meiland en zijn familie aan te komen. Het blijkt voorkennis, want de presentator heeft volgens Evert Santegoeds een vriendschappelijke relatie met Valérie Lempereur. Zij heeft een boek geschreven over Meiland-vijand Caroline van der Eeden: juicy!

Dominante Erica

Caroline’s boek, met als ondertitel ‘De verbannen huisvriendin uit Chateau Meiland’, gaat over ‘de tien jaar durende vriendschap met de geëxalteerde Martien Meiland, de relatie en aanvaringen met de dominante Erica, de stemmingswisselingen van Maxime, de inwerking van de media en de langzame uitholling van haar eigen zelfvertrouwen’.

Hartstikke spannend natuurlijk. “De mensen hebben geen idee door welke hel ze de afgelopen jaren is gegaan”, zegt Valérie in RTL Boulevard. “Ze wordt in drie boeken (van de Meilandjes, red.) aan gort geschreven. Ze zit nog steeds in de ziektewet, ze wordt behandeld voor PTSS en dit boek is pure noodzaak voor haar. Mensen zullen verbijsterd zijn.”

Te grazen genomen

Eén van de quotes in het boek – het is niet duidelijk van wie – wordt alvast gepubliceerd in het persbericht: “Welkom in de televisiewereld. Ik zal het je nogmaals proberen uit te leggen, Caroline. Jij bent niet de enige die te grazen is genomen in die boeken. Daar is niets tegen te doen.”

Deze gequote persoon vervolgt: “De familie is zo populair dat het totaal zinloos is om te reageren, want niemand zal je serieus nemen, laat staan geloven. Bovendien mag je niet eens reageren, want daar heb je voor getekend. Jij moet gewoon sterk zijn. Het zal vanzelf overwaaien en dan kan jij weer verder met je leven.”

Koekje van eigen deeg

Nou, dat reageren doet Caroline nu alsnog. Verslaggever Aran Bade in RTL Boulevard: “Ik denk dat het een gepeperd koekje van eigen deeg gaat worden, want zij gaat haar kant van het verhaal schrijven, omdat de familie dat al drie boeken lang heeft gedaan. Dat is een beetje de reden.”

Erica kan volgens Aran ook wel een sekreet zijn. “Ze heeft PTSS door wat er is gebeurd in het chateau. Ze zou doordat ze in de ziektewet zit in de problemen zijn gekomen omdat Erica heeft gezegd in een interview: ‘Ze heeft een onderverhuurster.’ Toen heeft de UWV gebeld en was ze weer helemaal getergd.”

Zenuwachtig

Aran merkt dat er toch wel wat paniek heerst in het Meiland-kamp. Over hun biograaf Jan Dijkgraaf: “Hij neemt normaal altijd wel de telefoon op, maar die laat nu niks van zich horen. Dat vind ik dan toch wel interessant, dat ik denk: wat is daar dan aan de hand? Worden ze een beetje zenuwachtig daar? Ik denk dat er wel een aantal alarmbellen af gaan.”

Later tijdens de uitzending van Boulevard, merkt Aran op dat Jan ‘eindelijk wakker’ is. Hij reageert: “Als schrijver en uitgever ben ik blij dat de Meiland-boeken hierdoor weer extra aandacht krijgen en een hele eer dat mijn coverontwerp is gejat.”

Aran: “Ik denk dat hij zich toch wel een beetje zorgen maakt.”

Erica en Martien

Erica stelt dat Caroline alleen met dit boek komt ‘voor het geld’. “Caroline is op zoek naar geld dus het verbaast ons niet echt”, sneert ze. Volgens Valérie gaan alle opbrengsten van het boek echter naar het goede doel. Jan: “Lol, hou vooral contact met de goede doelen.”

En Martien? Hij zegt: “Als ze een boek wil schrijven moet ze dat lekker doen. Het komt ook pas in oktober uit. We kunnen nu niet reageren want we hebben nog niks gelezen. Als ze maar de waarheid schrijft, dat is wel belangrijk.”

Cover

De aankondiging van Caroline:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunt u zich voorstellen dat de familie Meiland zich mogelijk misdragen heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen