‘Johan Derksen tegenspreken kan gasten 50 duizend euro kosten’

Johan Derksen duldt weinig tegenspraak en het is opvallend hoe zeer alle tafelgasten daar rekening mee houden. Wat is dat toch? “Tegenspraak kan een gast al snel 50 duizend euro kosten.”

Johan Derksen © SBS

Het is geen geheim dat de wraak van Johan Derksen zoet is als je hem een keer tegenspreekt. Pieter Cobelens mocht pas deze week, na een maandenlange afwezigheid, weer opdraven en Merel Ek en Sam Hagens hebben we in deze politiek roerige week ook niet gezien. En Lilian Marijnissen die kritisch is? Die zullen we voorlopig óók niet meer zien.

Bang voor Johan

Het verbaast communicatiedeskundige Lars Duursma dan ook niet dat veel gasten aan tafel vaak maar gewoon meelachen met Johan. “Zijn de mensen die aan tafel zitten ook niet een beetje bang voor de toorn van Johan Derksen? Want als je hem één keer tegenspreekt, dan word je gewoon een half jaar niet meer uitgenodigd.”

Victor Vlam, mediacriticus en VI-deskundige, antwoordt in de podcast De Communicado’s: “Vraag het maar aan Pieter Cobelens!”

50.000 euro

Het is begrijpelijk dat de gasten zo tam zijn, aldus Lars. “Volgens mij krijg je daar iets van 1.500 euro per avond dat je daar aan tafel zit. Ik vrees ook wel dat sommige mensen misschien net wat minder geneigd zijn om er iets van te zeggen op het moment dat ze denken van: dit gaat me gewoon al snel 50.000 euro kosten als ik er iets van zeg.”

Victor: “Op jaarbasis. Ja, ik denk dat dat wel voor terughoudendheid zorgt.”

Albert en Merel

Geldt dat ook voor Albert Verlinde en Merel Ek, die niets zeiden toen Johan zijn Habtamu-uitspraken deed? “Ik denk dat voor deze twee mensen dat minder opgaat. Albert Verlinde heeft zelfs een aanbieding geweigerd om daar elke week aan tafel te zitten, omdat hij zich daar niet meer aan wil committeren, dus die heeft minder te verliezen.”

En Merel Ek? Zij staat gewoon onder contract bij SBS 6. “En ze heeft een aantal keer met best wel veel succes Johan Derksen tegengesproken, dus ook zij heeft daar wel ervaring mee om dat te doen en dat werd ook wel geaccepteerd door de mensen aan tafel. Dus ik denk dat het wel had gekund om iets te zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het laf dat de mannen van VI altijd pas een dag later hun gasten onder vuur nemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen