Johan Derksen: ‘Carlo Boszhard maakt onverantwoordelijke tv’

Johan Derksen vindt dat Carlo Boszhard en zijn collega’s van Married At First Sight onverantwoordelijke tv maken. “De kijkcijfers zijn belangrijk en voor de rest kijken ze niet naar je om.”

Johan Derksen en Married At First Sight © SBS 6, Tom Cornelissen

Married At First Sight is de succesvolle datingshow van Carlo Boszhard waarin mensen trouwen met een wildvreemde. Ze worden door deskundigen aan elkaar gekoppeld en ze ontmoeten elkaar voor het eerst voor het altaar. En aan het eind van de rit tekenen vrijwel alle kandidaten weer de scheidingspapieren.

Gekkies op tv

Wat een achterlijke televisie, vindt Johan Derksen. Hij zegt in Vandaag Inside: “Dat Married At First Sight vind ik echt kwalijk. Dat vind ik volwassen mensen verleiden om iets heel doms te doen in het leven. Onverantwoord dom, want je kent je partner niet. Nou, die vrouwen leer je na drie dagen wel kennen, weet je wel. Dat doe je toch niet?!”

Hélène Hendriks wijst op de eigen verantwoordelijkheid van kandidaten. “Kom op! Daar kiezen ze toch zelf voor?”

Johan: “Ja, daar kiezen ze zelf voor, maar moet je dat aanmoedigen? Het zijn toch gekkies als ze dat doen?”

Onverantwoord

Johan vindt dat de kandidaten tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. “Er gaat een deur open, dan komt er een trut in een bruidsjurk binnen en dan moet je daar dan de rest van je leven op zitten. Waarom doe je daaraan mee?”

Carlo en zijn collega’s krijgen een flinke tik op de vingers van Johan. “Het is natuurlijk onverantwoord, Wilfred, vind ik, ook als tv-maker, om zoiets in scène te zetten, want je weet dat als je tien huwelijken hebt daar, dat er negen mislukken. Je hebt alleen leuke tv en kijkcijfers. Dan denk ik: heiligt het doel alle middelen?”

‘Niet mee eens’

Hélène gaat er tegenin. “Nee, ik ben het er niet mee eens. Die mensen zijn volwassen en geven zich daar zelf voor op. Je weet in wat voor situatie ze komen. Ze worden ook begeleid.”

Johan: “Bij de tv word je begeleid? De kijkcijfers zijn belangrijk en voor de rest kijken ze niet naar je om. En als je volwassen bent, doe je daar niet aan mee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen