Jeroen van der Boom bespot in VI: ‘Doet net of hij Ray Charles is!’

Jeroen van der Boom is flink op de hak genomen in Vandaag Inside. De mannen aan tafel vinden het potsierlijk hoe hij in Jeroen & Sophie heeft gezongen over pinguïns. “Of hij Ray Charles is!”

René van der Gijp, Jeroen van der Boom en Johan Derksen © SBS, NPO

Het is vandaag Wereld Pinguïn Dag en dat werd gisterenavond al gevierd in de talkshow Sophie & Jeroen. In het kader daarvan mocht Jeroen van der Boom een afsluitend liedje zingen over pinguïns. Hij kreeg de opdracht om in zijn liedje in elk geval drie woorden te verwerken: Antarctica, zuidpool en pinguïn. En dat is hem allemaal best aardig gelukt.

‘Dat is lekker!’

De gepijnigde blikken als hij over Antarctica zingt komen echter wel een beetje potsierlijk over; een beetje alsof hij over hartverscheurend liefdesleed zingt. De mannen van Vandaag Inside moeten erom gieren. “Hij is er wel vol van!”, roept tafelgast Wierd Duk.

René van der Gijp lachend: “Hahahaha. En dan al die mensen eromheen zitten te kijken alsof het echt ergens over gaat! Dat is lekker!”

Heel sportief

Er zit wel een verhaal achter, benadrukt Wilfred Genee. “Hij was er heel sportief over. We hebben hem even gebeld en hij moest met die drie woorden een liedje maken. Dat was de opdracht.”

Johan Derksen: “Ja, maar dan hoef je niet zo’n gezicht te trekken of als hij Ray Charles is, hè?”

Wilfred: “Ja, maar goed, hij gaat de extra show doen van The Pianoman volgens mij, dus daarom was hij er even om het aan te kondigen dat het zo snel gaat met die kaarten. Maar de pianoman kan dus ook iets met een pinguïn. Het grappige is: daar gaat ons belastinggeld allemaal naartoe, hè, dat een man over pinguïns en Antarctica gaat zitten zingen.”

‘Dat is de NPO!’

Nou, zo’n opmerking is natuurlijk koren op de molen van Telegraaf-columnist Wierd. “Dat is de NPO dit.”

Wilfred kopt hem in: “Vind je het goed dat er waarschijnlijk wat geld verdwijnt bij die NPO?”

Wierd: “Ik vind dat de NPO wel anders zou moeten programmeren en een ander geluid zou moeten laten horen. Dat doen ze niet. Een beetje conservatiever geluid, een geluid dat meer aansluit bij een meerderheid van de bevolking.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen