Vivienne van den Assem uit kritiek op John de Mol: ‘Beetje vreemd’

Vivienne van den Assem vindt het niet correct dat John de Mol heeft besloten om Frans Klein aan te nemen terwijl het onderzoek naar zijn rol in het DWDD-schandaal nog loopt. “Vreemd.”

John de Mol en Vivienne van den Assem © NPO, RTL

Frans Klein staat al geruime tijd op non-actief als belangrijkste man van de NPO vanwege zijn rol in het schandaal rondom De Wereld Draait Door. Kennelijk duurt het hem allemaal te lang, want hij heeft nu zijn transfer naar het Talpa van John de Mol bekendgemaakt. “Man man, wat werk ik in een ethisch armoedige bedrijfstak“, oordeelt Chris Zegers.

Vivienne kritisch

RTL Boulevard-ster Vivienne van den Assem begrijpt die kritiek wel. Zij zegt in de uitzending van gisteren: “Voor hem persoonlijk is het natuurlijk hartstikke leuk, alleen het blijft natuurlijk een beetje vreemd, ook vanuit John de Mol, dat hij zo iemand nu binnenhaalt, terwijl er dus nog van alles loopt.”

Iemand met zo’n grote verantwoordelijkheid als John, had gewoon moeten afwachten, vindt Vivienne. “Had dat dan niet nog eventjes kunnen wachten? Want zo lang zal het onderzoek niet meer duren. Misschien het eind van het jaar?”

Erger dan Gillis?

De resultaten worden ergens tussen oktober en december verwacht, aldus collega Rob Goossens. “Stel nou dat er uit het onderzoek de meest afschuwelijke dingen over Frans Klein komen, dan sta je er als SBS wel heel lullig op natuurlijk. Dan mag Frans Klein erg blij zijn dat er ook nog Peter Gillis rondloopt, want dan is er in elk geval een grotere boef dan hij.”

Vivienne: “Dat verbleekt. Precies.”

Ongeloofwaardig

Rob vindt dat John en Frans hun geloofwaardigheid kwijt zijn. “Technisch gezien mag het allemaal, maar zowel Talpa als Frans Klein gooien wel iets weg dat ze hiervoor hebben gedaan. Talpa is gestapt in het Mediapact Respectvol Samenwerken, Frans Klein heeft zich natuurlijk neergelegd bij dat onderzoek en heeft zijn functie tijdelijk neergelegd.”

Hij vervolgt: “Als je dan nu zegt: ‘Zo belangrijk vinden we het eigenlijk niet dat dat onderzoek wordt afgerond’, dan ben je je geloofwaardigheid die je júist had opgebouwd door eerder wél je verantwoordelijkheid te nemen, natuurlijk meteen kwijt.”

Slechte sfeer

Volgens Vivienne is de ‘sfeer wel eens beter geweest in Hilversum’. “Dat is wat de meeste mensen zo steekt. Dat het onderzoek nog niet is afgerond, maar er nu al wel een nieuwe baan op hem aan het wachten is.”

Rob: “Ja, en dat is niet helemaal onbegrijpelijk, want dat onderzoek is natuurlijk ooit begonnen vanwege de misstanden die aan het licht kwamen bij De Wereld Draait Door, waar natuurlijk op een gegeven moment bijna iedereen met een burn-out thuis zat. Daar heeft ook BNNVARA een kwalijke rol in gespeeld en Frans Klein was daar eerst de baas.”

En daarna bij de NPO. “Hij heeft vanaf twee plekken de kans gehad om in te grijpen, maar heeft dat niet gedaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Frans Klein uiteindelijk slecht uit het onderzoek komt, denkt u dat John de Mol hem dan alsnog loost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen