Bridget, Daphne, Eddy of Vivienne: ’RTL Boulevard móet kiezen!’

RTL Boulevard is eigenlijk een beetje de Op1 van de commerciëlen. Je knippert even met je ogen en er staat weer een andere presentator achter de desk. “Ik snap daar echt niets van.”

Bridget Maasland, Daphne Bunskoek, Eddy Zoëy en Vivienne van den Assem © RTL

Bridget Maasland, Daphne Bunskoek, Eddy Zoëy en Vivienne van den Assem zijn de vaste presentatoren van RTL Boulevard. Ze presenteren het programma een week en zijn dan weer drie weken vrij. Maar waarom is dat eigenlijk? Vroeger wist je elke avond dat Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens daar op je zaten te wachten.

‘Waarom doen ze dat?’

Het is volgens Raymond Mens, de bekende Amerikakenner van Vandaag Inside, heel onhandig. “Het gaat vooral ook om het creëren van een gevoel. Welk gevoel wil je mensen geven? En daar horen vaste tijdstippen bij, maar er horen ook vaste mensen bij”, zegt hij in de gezaghebbende podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Ik vind bijvoorbeeld een programma als RTL Boulevard, dat moet iedere dag gewoon hetzelfde presentatieduo hebben, tenzij je een keer van de trap gevallen bent, dan blijf je thuis. Maar ik snap niet dat ze dat wisselen. En dat was – ja nu klink ik heel oud – vroeger ook niet zo.”

Hans, Mireille en Viola

Vroeger was de televisie veel herkenbaarder, vindt Raymond. “Dan had je iedere dag Hans en Mireille, die deden Koffietijd. En dan zat er ’s avonds Viola, die deed De 5 Uur Show. En in Amerika zie je dat ook, dat mensen het hele jaar door gewoon op televisie zijn. En VI doet dat ook.”

RTL Boulevard kan daar wat van leren, vindt Raymond. “Ik snap niet waarom dat continu afgewisseld moet worden met verschillende presentatoren. Bij Op1 snap ik het nog vanuit de omroepen, maar het liefst heb je een beetje herkenbaarheid.”

Luie sterren

Victor Vlam, de opinietornado die deze zomer niet zou missgaan in de talkshow van Hélène Hendriks, verklaart waarom ieder programma tegenwoordig een heel bataljon aan presentatoren heeft. “Het is in Nederland zo dat televisiezenders moeilijk kunnen concurreren op salaris. De NPO kan bijvoorbeeld gewoon niet meer dan de balkenendenorm bieden.”

Dan ga je al snel op arbeidsvoorwaarden concurreren, aldus Victor. “Wat ze wél kunnen bieden, is dat je minder hoeft te werken. En dat heeft een hele grote invloed gehad op hoe de Nederlandse televisie werkt, want feitelijk zorgt het ervoor dat een grote televisiester echt enorm veel vrije tijd heeft.”

Megavakanties

Daar komen volgens Victor dus al die megavakanties van de sterren vandaan. “Eva Jinek is natuurlijk vaak door de mangel gehaald omdat ze maar zes maanden per jaar werkt, terwijl ze wel een salaris heeft van 1,2 miljoen.”

Maar zij is dus lang niet de enige: ook al die RTL Boulevard-sterren zijn niet bepaald werkpaarden. “En Arjen Lubach heeft één seizoen van tien weken en één seizoen van negen weken. Dat is nog niet eens de helft van het jaar! Nederlandse televisiesterren zijn vergeleken met televisiesterren in het buitenland eigenlijk hartstikke lui.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen