VI-bekendheid ‘directeurtje’ écht vrijwillig weg bij Talpa? ‘Onzin!’

Marco Louwerens, die door de mannen van Vandaag Inside steevast ‘directeurtje’ wordt genoemd, staat zijn baan als televisiedirecteur van Talpa af aan Frans Klein. Vrijwillig? “Gelooft niemand!”

Marco Louwerens en Vandaag Inside © SBS 6

Het zat er al even aan te komen: gisteren werd de overstap van NPO-bobo Frans Klein naar Talpa bekendgemaakt. Hij leek aanvankelijk het gat te gaan vullen dat adviseur Erland Galjaard (de man van Wendy van Dijk) met zijn vertrek had achtergelaten, maar Frans wordt dé televisiedirecteur van John de Mols mediabedrijf.

‘Gelooft niemand!’

Die functie wordt nu nog vervuld door Marco Louwerens. Hij zegt in het persbericht dat het ’tijd is voor nieuwe avonturen’ en dat hij ‘benieuwd is wat er op mijn pad gaat komen’. En zijn baas John: “Ik vind het ontzettend jammer dat Marco het bedrijf gaat verlaten, maar ik respecteer zijn besluit.”

Is dit echt Marco’s eigen beslissing? Juicekoningin Yvonne Coldeweijer denkt van niet: “Gelooft natuurlijk niemand. Wat er wel precies speelt, daar moet ik nog even verder naar speuren…”

Erland achterna

Hoe ziet Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, dit? “Ik kan dat niet los zien van het vertrek van Erland Galjaard eerder dit jaar. Daar zou ruzie zijn geweest. Dat heeft nooit iemand bevestigd, maar Erland en Marco zijn vier handen op een buik”, zegt hij in de showrubriek.

Hij vervolgt: “Marco had eigenlijk die positie ook te danken aan Erland, dus op het moment dat die vertrok wist je eigenlijk dat de dagen van Marco wel geteld waren.”

Johan geschrokken

Johan Derksen is geschrokken. Hij kan al jaren goed door een deur met Marco, die in Vandaag Inside steevast ‘directeurtje’ wordt genoemd. In Shownieuws: “Ik werd vanochtend gebeld door directeurtje, door Marco, en die vertelde dat hij met onmiddellijke ingang wegging en ik was werkelijk verbijsterd.”

Nu moet Frans de ruzietjes bij VI gaan blussen. “Als er echt weer een ontploffinkje is, dan hebben we niks aan meneer Frans Klein, want die denkt dat hij in een gekkenhuis terechtgekomen is als hij ’s avonds bij ons aansluit. Als zich nu de pleuris uitbreekt, hoe dan ook en het escaleert, ik denk dat het dan over is.”

Wat speelt hier?

Tina Nijkamp vraagt zich ook af wat hier speelt. “Is het omdat de beste vriend van Marco, Erland Galjaard, wel heel plotseling vertrok en John hem teveel als een duo zag?”, aldus de vroegere zenderbaas van SBS 6 op haar kanaal.

Ze wijst op de zeer belangrijke rol van Marco als VI-baas. “Het blijft wonderlijk, omdat sinds 2012, het jaar dat John de Mol baas werd van SBS 6, jarenlang de cijfers daalden en pas vanaf 2022 door start dagelijkse VI, EINDELIJK weer kijkcijfers en marktaandelen neer worden gezet die een mooie stijgende lijn vertonen.”

Dat komt eigenlijk bijna alleen door VI, besluit Tina. “Dus als dat programma verdwijnt kan SBS 6 weer helemaal opnieuw beginnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen