Hélène Hendriks zegt live op tv sorry tegen nieuwe baas Frans Klein

Hélène Hendriks heeft gisterenavond live op televisie sorry gezegd tegen haar nieuwe baas Frans Klein. “Sorry Frans, sorry, sorry. Ik ken Frans Klein helemaal niet. Goede vent, topvent!”

Hélène Hendriks en Frans Klein © NPO

De transfer van NPO’s belangrijkste man Frans Klein naar het Talpa van John de Mol is eindelijk bevestigd: hij gaat de plek van Marco Louwerens innemen als televisiedirecteur. En dat terwijl er bij de publieke omroep nog een onderzoek loopt naar Frans’ rol in het schandaal rond De Wereld Draait Door. Beetje onethisch? Maakt voor John gelukkig niet uit.

Kritiek op Frans

Kritiek op Frans hoeven we vanuit het Talpa-kamp niet meer te verwachten. Hart van Nederland, ook onderdeel van Talpa, benoemt in een artikel over zijn overstap niet eens dat er bij de NPO nog een onderzoek tegen hem loopt. ‘Hart van Nederland is dood van binnen en heeft compleet lak aan journalistieke onafhankelijkheid’, concludeert GeenStijl.

En ook Hélène Hendriks beseft maar al te goed dat het nu Frans is die over de programmering gaat. Ze probeerde gisterenavond in haar populaire talkshow De Oranjezomer wel héél opzichtig om controversiële uitspraken over de televisiebobo te vermijden. Dat liet ze over aan haar tafelgast Youri Mulder.

‘Succes ermee!’

Hélène’s tafelgast Sam Hagens: “Ik vraag me wel af of Frans Klein weet waar hij aan begint met die VI-mannen. Als er achter de schermen iets aan de hand is bij de mannen van VI, dan móet je dat oplossen als directeur. En jij weet hoe vaak het misgaat achter de schermen bij VI!”

De presentatrice daarop: “Ik wens Frans Klein heel veel succes met die mannen inderdaad.”

Youri: “Maar je bent wel verzekerd van goede catering, toch?”

Hélène: “Hahahaha. Dit is heel vilein. Het catering-relletje bij de NPO met Frans Klein. Hahaha.”

‘Sorry, sorry!’

NRC onthulde eerder dat Frans met zijn broer een dubieuze fiscale constructie bleek te bezitten bij de Thaise restaurants van de familie, waar je alleen cash kunt afrekenen. Youri: “Hij heeft een broer met een restaurant en als ze dan ergens gingen eten met de mensen van de VARA, dan gingen ze bij dat restaurant eten.”

Hélène: “Een Thais restaurant. En declareren, ja! Alle moeilijke zaken schuif ik lekker naar jou, Youri!”

Youri: “Jij wou dat eigenlijk zeggen! Maar goed, ik denk: ik zeg het maar. Jij bent bang voor je baantje straks.”

Hélène lachend: “Sorry Frans, sorry, sorry.”

Sam: “Wat vind jij eigenlijk van Frans Klein?”

Hélène: “Ik ken Frans Klein helemaal niet. Goede vent, topvent!”

‘Rotzooi!’

Niet iedereen laat zich zo diplomatiek uit als Hélène. Zo schrijft Chris Zegers op zijn Insta: “Man man, wat werk ik in een ethisch armoedige bedrijfstak.”

Halina Reijn daarop: “Jezus.”

De buitengewoon felle post van Chris wordt geliket door onder anderen Bridget Maasland, Sanne Wallis de Vries en schrijfster Nienke ’s Gravemade. Die laatste schrijft: “Dat John de Mol, zijn kont nog warm van het Voice schandaal, Frans Klein binnenhaalt, de man wiens reet nog vol in onderzoek hangt. Ben gewoon te moe om nog te kunnen lachen.”

‘Quelle horreur’

Nienke ergert zich er dood aan. “Stel je voor dat je onderdeel bent van dat onderzoek, slachtoffer van Klein, en je moet lezen hoe Fransje Fiederansje als de new best thing wordt binnengehaald bij een bedrijf waar ‘schandaal’ nog door de gangen schalt. Quelle horreur.”

Mediajournalist Mark Koster: “Dat Frans Klein naar Talpa gaat is logisch. We kijken naar het grote niets, de opportunistische leegte. Dit is Hilversum, een rijk in verval. Frans Klein gaat nu verveeld met Derksen lullen. Vals meelachen. Hij en De Mol, twee katholieke koorknapen die genieten van het spel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Klein kiest voor de Talpa-jackpot zónder het onderzoek naar zijn misdragingen af te wachten. Onethisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen