Boulevard wil ook aandacht voor wangedrag vrouwen: ‘Pussypics’

RTL Boulevard vraagt ook aandacht voor seksueel wangedrag door vrouwen nu de ene na de andere bekende man terugtreedt vanwege ongevraagde dickpics. “Er worden ook pussypics gestuurd.”

Eveline Stallaart en Vivienne van den Assem © RTL

De beroemde mannen vallen bij bosjes in de huidige #MeToo-rel. De nieuwste daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn Ajax-bobo Marc Overmars en Telegraaf-journalist Mick van Wely. “Ik denk dat die doofpot alleen maar groter aan het worden is en nou echt op knappen staat”, zegt seksuologe Eveline Stallaart aan de desk van RTL Boulevard.

Terug naar de kern

Wat moet er volgens Eveline gebeuren? “Er wordt met heel veel vingers gewezen, maar ik denk dat we toch echt terug moeten naar de kern. Willen we iets veranderen dan moeten we echt terug naar de basis: wat leren wij onze kinderen? Als ouder, maar zeker ook op school.”

Er is nog enorm veel ruimte voor verbetering, zegt ze. “We vliegen het al redelijk goed aan – zeker in deze tijd – maar het taboe op praten over seks moet er echt af. Meisjes en jongens – het gaat echt om allebei – moeten vroeg leren hoe je elkaar met respect behandelt. Van: wat vind jij fijn? En als iemand daaroverheen gaat, wat doe je dan?”

Pussypics

Bovendien moeten we volgens Eveline niet vergeten dat er ook vrouwelijke daders van wangedrag zijn. “Ik zie in mijn praktijk heel veel vrouwen, maar ook mannen. We hebben het steeds wel over die vrouwen die het slachtoffer zijn, maar vergeet niet: er zijn ook heel veel mannen het slachtoffer.”

“Er worden dickpics gestuurd, maar ook pussypics gestuurd en die hebben ook zo hun impact. Ik wil het toch even duidelijk maken dat dat ook gebeurt. Op een andere schaal, maar het gebeurt wel. Ik denk dat het dus een belangrijke boodschap is dat beide seksen zich aangesproken voelen hierin.”

Fragment

Eveline bij RTL Boulevard over pussypics:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen