Sylvie Meis aangepakt in BLVD: ‘Acht ton aan tassen is belachelijk’

Er is voor zo’n 800.000 euro aan tassen gestolen uit de woning van Sylvie Meis. Heftig, maar ’s lands belangrijkste showrubriek RTL Boulevard wijst ook op haar naïviteit. “Dit is belachelijk.”

Aran Bade en Sylvie Meis © RTL, YouTube

Er is eigenlijk nooit heel veel medelijden met pochende sterren die beroofd worden van belachelijk dure statusgoederen. Sylvie Meis is door de jaren heen al vaker bekritiseerd dat het ongevoelig is om te laten zien welke bizar dure tassen je allemaal in je kast hebt hangen, terwijl bijna 800 miljoen mensen op de wereld in extreme armoede leven.

Pochende Sylvie

Prima dat je vermogend bent, maar moet je dat nou echt zo opzichtig aan de hele wereld etaleren? Sylvie vindt van wel. Die heeft hele reportages gemaakt over de tassen die ze in haar kledingkamer heeft staan. En die collectie is nu vakkundig weggehaald door een stelletje boeven.

Het moet niet kunnen, maar kan Sylvie ook niet een toontje lager zingen als het gaat om het gepoch met haar luxeleven? Bij RTL Boulevard vinden ze van wel. Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte: “De grote vraag is of Sylvie, nu de schrik er dik in zit, nog steeds zo te koop blijft lopen met al haar exclusieve bezittingen.”

‘Schrok er echt van’

Verslaggever Aran Bade reageert zoals de meeste mensen in het land reageren. “Ja, ik schrok er echt van. Ik sloeg steil achterover. Ik vind ook: acht ton voor gewoon eigenlijk uiterlijk vertoon, dat is eigenlijk belachelijk. Het past bij Sylvie en ze heeft haar verdienmodel ervan gemaakt, maar als je nu bekijkt hoe kwetsbaar dat eigenlijk is…”

Die tassen zaten niet eens achter slot en grendel. “Dat ze het gewoon voor iedereen te koop heeft gezet met al die filmpjes en foto’s op Instagram… We hebben die foto’s van die kast, hè? Dat ze op die kast klimt om nog even die tassen te laten zien. Dan geef je het eigenlijk als een verkoopbrochure aan dieven die meekijken.”

‘Niet verwacht’

Sylvie kwam pas achter de diefstal toen ze weer thuis kwam na een korte citytrip. Haar beveiliging is dus niet op orde. “Dat had ik eigenlijk wel verwacht bij Sylvie, die zegt dat ze heel perfectionistisch en precies is. Ze is trots dat ze dit heeft verworven en daarom laat ze dit ook zien, maar zorg dan dat je het goed beveiligt.”

Nikkie Plessen: “Het zijn gewoon investeringen. Aran, jij zegt het ook, ‘belachelijk’, maar grote veilinghuizen zien dit als kunstwerken, want er zijn er in totaal maar 200 duizend gemaakt. Het zijn dus allemaal privébestellingen. Voor een man kan het misschien overkomen als: waarom, wat doe je?! Maar voor haar zijn het gewoon haar kunstwerken.”

Overdadig

Aran begrijpt dat best, maar waarom moet je je rijkdom zo bij iedereen onder de neus duwen? “Het is een slimme investering, dat snap ik, maar het is het overdadige bij Sylvie. Dat is ook de kritiek die zij vaak krijgt, hè? Waarom moet je het allemaal zo tentoonstellen? Waarom laat je al die tassen zien?”

Bridget Maasland: “Je hoeft dit toch niet allemáál te laten zien?”

Ze krijgt in elk geval niet betaald om die tassen te laten zien, aldus Nikkie. “Ik kan één ding zeggen: dat is absoluut niet waar. Hermès geeft he-le-maal niks. Die adverteren niet eens, die doen niks.”

Van alle tijden

Ronald Molendijk heeft er ook gemengde gevoelens bij, zegt hij bij concurrent Shownieuws. “Volgens mij is het gewoon van alle tijden dat als mensen laten zien wat ze hebben, dat er andere mensen zijn die het dan komen halen. Vroeger gingen ze in kastelen wonen en toen had je ook boeven.”

Hij vervolgt: “Ik heb die foto’s van Sylvie gezien en het lijkt me heel erg onhandig. Het geeft niemand het recht om het op te halen, maar het is ook wel een beetje onhandig als je weet dat er een dakraam is waar je zo naar binnen kan.”

Instagram

Sylvie en haar tassen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sylvie Meis etaleert haar extreem kostbare tassencollectie de héle tijd op Instagram. Moet kunnen of vooral heel dom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen