Marc-Marie is buurtchagrijn: ‘Ik hoor spelende kinderen op balkon!’

Midden in Amsterdam gaan wonen, maar klagen als je wat kinderen hoort spelen: Marc-Marie Huijbregts komt uit de kast als de typische grumpy neighbor. “Spelende kinderen, arghh!”

Marc-Marie Huijbregts © RTL

Marc-Marie Huijbregts zien we continu lachend aan talkshowtafels zitten, maar in zijn buurtje staat hij absolúút niet bekend als lachebekje. Hij blijkt een soort grumpy neighbor te zijn die de hele dag pissig op zijn balkon zit omdat er aan de overkant wat kinderen op een glijbaan spelen. Midden in Amsterdam.

Kinderen op glijbaan

Het is écht irritant, klaagt Marc-Marie in zijn podcast. “Wij wonen tegenover een speeltuin in het Vondelpark in Amsterdam. Die speeltuin hebben ze een tijd geleden opnieuw ingericht met nieuwe apparaten. Nu heeft er een of andere mafkees daar een glijbaan neergezet van roestvrijstaal ofzo. Van ijzer.”

En spelende kinderen? Niet in zijn achtertuin graag! “Die kinderen (maakt rammend geluid, red.) zitten daar de hele tijd keihard op te slaan, wat heel veel lawaai maakt. Daar zitten ouders bij, ik zit dan op het balkon ervoor, ik hoor dat en geen enkele ouder zegt er iets van.”

Boze Marc-Marie

Marc-Marie vindt dat echt rotouders. “Die zijn allemaal van binnen dood, denk ik. Die zitten zo van: ik hoop dat mijn leven voorbij is en die kinderen zitten maar te klappen en niemand zegt iets.”

Nog een paar dagen met spelende kinderen en de piepkomiek stormt zijn appartementje uit. “Dan ben ik bijna geneigd om naar beneden te gaan, naar de overkant te lopen en zeggen: ‘Kan íemand even tegen die kinderen zeggen dat ze ermee op moeten houden?’ Ongelooflijk vind ik dat.”

Op glas tikken

Het is ook al zo irritant als er kinderen in een restaurant zitten, moppert Marc-Marie verder. “Ik zie het ook wel eens in een restaurant. Dan zitten ze in een restaurant de hele tijd op een glas te tikken, maar die ouders horen dat niet meer. Dan zeg je: ‘Zou u even dat af kunnen pakken?’ Daar kan ik echt niet tegen.”

Tijd voor een diazepammetje.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welk geluid vindt u onaangenamer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen