NPO bevestigt vertrek omstreden Frans Klein, weg vrij voor Talpa

De NPO bevestigt het vertrek van de omstreden bobo Frans Klein en daarmee lijkt de weg vrij voor een transfer naar Talpa. “Wij wensen hem het allerbeste toe in zijn verdere carrière.”

Frans Klein © Michel Schnater

Frans Klein staat momenteel op non-actief als dé grote televisiebobo van de NPO. Zijn betrokkenheid bij het De Wereld Draait Door-schandaal wordt onderzocht en in de tussentijd wordt hij geacht om niet te werken. Kennelijk heeft hij daar geen zin meer in: de NPO bevestigt nu zijn vertrek en er gingen al geruchten over een transfer naar Talpa.

NPO bedankt Frans

De datum waarop Frans officieel vertrekt bij de NPO is 1 augustus en dat is enkele weken voor de start van het nieuwe tv-seizoen. “Frans Klein neemt afscheid van de NPO op een moment dat de NPO een nieuwe weg is ingeslagen en wij, samen met de omroepen, een nieuwe strategie ontwikkelen”, zegt de overgebleven bazin Frederike Leeflang.

Ze vervolgt: “Wij danken Frans voor zijn grote inzet, betrokkenheid en betekenis voor de programmering van de publieke omroep in de afgelopen 36 jaar. Wij wensen hem het allerbeste toe in zijn verdere carrière.”

Vertrek naar Talpa

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Talpa bevestigt dat hij daar aan de slag gaat op de plek van de teruggetreden bobo Erland Galjaard, de man van Wendy van Dijk. Het zegt natuurlijk weer van alles over het mediabedrijf van John de Mol dat ze in zee gaan met een controversiële figuur die nog altijd onderwerp is van een onderzoek.

Sylvana Simons noemde het eerder ‘lastig‘ dat Talpa gewoon met deze man in zee gaat, maar de reden laat zich raden: geld. Volgens tv-kenner Tina Nijkamp zal Frans bij het bedrijf van John de Mol twee keer zoveel geld gaan verdienen. Een paar maanden geleden verlekkerde hij zich in een restaurant al over het salaris van een andere Talpa-bobo.

Matthijs ook?

De mediaredactie van het AD sluit niet uit dat Frans’ goede tv-vriend Matthijs van Nieuwkerk hem ook volgt naar Talpa. Dat bedrijf heeft niet bepaald moeite met controversiële figuren en verschuilt zich tot vervelens aan toe achter de onschuldpresumptie.

Angela de Jong heeft het Matthijs overigens sterk ontraden: “Het idee dat als de Frans Klein gaat, dat Matthijs van Nieuwkerk volgt, is natuurlijk niet helemaal gek. Maar het zou echt heel dom zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Klein een graaier zonder moreel kompas?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen