Betrouwbare bron: ‘Talpa-baas Frans Klein wél bezig met Matthijs’

Johan Derksen heeft van een ‘doorgaans betrouwbare bron’ gehoord dat Frans Klein wel degelijk bezig is met een transfer van Matthijs van Nieuwkerk naar SBS 6. “Daarom is hij hier!”

Matthijs van Nieuwkerk en Frans Klein © NPO

Frans Klein heeft als televisiebobo bij de publieke omroep jarenlang samengewerkt met Matthijs van Nieuwkerk. Sterker nog: hij werd eind vorig jaar min of meer op non-actief gezet omdat hij de presentator de hand boven het hoofd zou hebben gehouden, waardoor hij een zogenoemde enabler was als het gaat over misstanden bij De Wereld Draait Door.

‘Frans is ermee bezig’

Volgens boezemvriend Özcan Akyol is het uitgesloten dat Matthijs aan de slag gaat voor SBS 6, waar Frans tegenwoordig de scepter zwaait. Critici adviseren de presentator ook dringend om deze transfer niet te maken; zij wijzen op het zogenoemde Jack Spijkerman-effect. Maar is dit nou echt helemaal van de baan?

Johan Derksen meldt nu in Vandaag Inside dat deze optie toch echt op tafel ligt. “Ik hoorde uit doorgaans betrouwbare bron dat Frans Klein ermee bezig schijnt te zijn. Daarom is hij natuurlijk ook gehaald, hè? Wat moeten we anders met Frans Klein? Ja, mijn problemen oplossen! Maar eh, die is ermee bezig is.”

Speelgoedje Matthijs

Heeft Matthijs voorwaarden gesteld? “Ik hoor dat Matthijs natuurlijk een goed salaris moet hebben, maar Matthijs heeft een speelgoedje en dat was die muziekshow op 1. Dat was voor mij het leukste programma dat er bestond, maar dat trekt een wat ouder publiek”, aldus de voetbalkenner.

Het gaat hier over Matthijs Draait Door. “Daar kijken tussen de 600 en 700 duizend mensen naar en het is een vrij duur programma, maar dat schijnt een van de eisen te zijn, dat hij bij de commerciële zenders – of het nou RTL is of Talpa – die ook mag maken. Voor de rest willen die twee zenders hem op een dagelijkse show hebben.”

‘Zou Matthijs durven?’

Johan adviseert zijn werkgever dringend om Matthijs in huis te halen. “Dan denk ik: John de Mol, als je nou handig bent, dan geef je hem die show als speelgoedje. Met 600 duizend ben je net uit de kosten!”

Tafelgast Albert Verlinde vraagt zich af of dit er echt van komt. “Zou Matthijs het durven?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk elke avond om 19.30 uur op SBS 6: schot in de roos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen