Jeroen Pauw sluit RTL 4-talkshow niet uit: mogelijke gamechanger

Een potentiële gamechanger in talkshowland: Jeroen Pauw sluit niet uit dat hij Eva Jinek opvolgt op de late avond van RTL 4. “Ik heb daar al eerder gewerkt, dus ik sta er heel los in.”

Eva Jinek en Jeroen Pauw © RTL

Eva Jinek keert na vier jaar bij RTL 4 weer terug naar de publieke omroep en dat betekent dat de zender achterblijft met drie talkshow-presentatoren die meer in de entertainmenthoek zitten: Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Klamer. De late avond van de commerciële zender wordt daarmee onvermijdelijk een stuk lichter van toon.

Pauw staat open

Moet RTL 4 deze richting wel op willen? Zit de kijker te wachten op Beau die zijn nagels live op tv laat lakken? Op Renze die avond aan avond de datingshow B&B Vol Liefde nabespreekt? Is men niet klaar met dit soort lichtheid?

Jeroen Pauw zou de boel zomaar kunnen gaan redden. Op de vraag of hij Eva zou willen opvolgen, antwoordt hij in RTL Boulevard: “Als ik die gedachte al zou hebben, zou ik hem niet met jou delen en als ik hem helemaal niet zou hebben, dan zou ik hier ook niet staan, want ik vind het leuk om af en toe dingen voor de televisie te doen.”

‘Plezier bij RTL’

Het televisiewerk interesseert Jeroen nog steeds. “Nu is dat bij de publieke omroep en dat doe ik met ontzettend veel plezier. Ik heb bij RTL gewerkt, ook met ontzettend veel plezier, dus ik sta er heel los in.”

Wat?! Is dit gewoon een openlijke flirt? Bridget Maasland schrikt zich een hoedje: “Ik heb toch wel een idee dat dit al een soort van verder is dan een soort open sollicitatie. Zou Jeroen Pauw gewoon terugkomen naar RTL?”

Lex Uiting, wijzend op Jeroens verleden bij RTL: “Maar dan wel mét Loretta Schrijver, mag ik hopen, of Vivian Boelen.”

Twee petten

Tv-kenner Rob Goossens vindt het opvallend. “Het zou natuurlijk wel interessant zijn. Jeroen heeft natuurlijk twee petten, namelijk die van presentator en van producent. In de tweede rol is hij in deze ontwikkeling ook heel interessant, want er zijn eigenlijk maar drie productiebedrijven in Nederland die überhaupt talkshows kunnen maken.”

Hij vervolgt: “Dat is Blue Circle, het bedrijf dat ook RTL Boulevard maakt, dat is TVBV waarvan Jeroen Pauw de oprichter is en de derde is PilotStudio van Ewart van der Horst dat nu ook Jinek maakt. (…) Het lijkt een beetje alsof hij erg opgetogen is en niet alles kan vertellen.”

Gamechanger

Veel talkshowsterren klagen steen en been over de werkdruk, maar daar heeft Jeroen in elk geval geen last van: “Een talkshow vraagt heel veel van je. Ik heb het nooit zo zwaar gevonden. Ik hoefde ook geen kinderen naar school te brengen, dus dat scheelt natuurlijk ook heel erg.”

Als Jeroen een talkshow krijgt op RTL 4, zou dat een potentiële gamechanger zijn: hij kan concurrent Op1 decimeren. Maar hoe wenselijk is dat? Hij is met TVBV namelijk ook betrokken bij de productie van Op1. Bridget: “Het is natuurlijk ook wel lekker als je overal een beetje je vinger in de pap hebt, hè?”

Rob: “En in de tussentijd hoop ik toch stiekem dat Jeroen zelf ook gewoon nog een keer weer op de bok gaat zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Jeroen Pauw een late talkshow krijgt op RTL 4, is dat dan een gamechanger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen