‘Frans Klein gaat twee keer zoveel geld verdienen bij John de Mol’

Frans Klein, de NPO-bobo die momenteel op non-actief staat, gaat bij Talpa ongeveer twee keer zoveel geld verdienen, verwacht Tina Nijkamp. En dat met een veel kortere werkweek…

Frans Klein © CC0 Wikimedia / NPO

Het is een koude dinsdagavond in april als Frans Klein samen met twee collega’s, waaronder NPO’s radiodirecteur Jurre Bosman, uit eten is in het Hilversumse restaurant Delhi Darbaar. Het is een diner vol roddel en achterklap en iedereen mag meeluisteren. Op een gegeven moment rolt het vermeende topsalaris van Talpa-bobo Dave Minneboo over tafel.

Ton per maand

Dave keerde vorig jaar na een vierjarig avontuur bij Qmusic weer terug naar Talpa Radio en daar verdient hij nu de hoofdprijs, weet Frans. “Een ton per maand!”, riep hij tijdens dit diner op 4 april. Zijn tafelgenoten konden het niet geloven. Maar drie maanden later lijkt het erop dat Frans toen mogelijk al wel heel dichtbij het vuur zat…

Frans, die nog altijd op non-actief staat bij de NPO vanwege zijn rol in het DWDD-schandaal, gaat namelijk de overstap maken naar Talpa, zo werd vrijdag bekend. De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar de publieke omroep sorteert er kennelijk al op voor. Daar is zelfs zijn foto al verdwenen uit de beeldbank voor persrelaties.

450.000 euro

Wat gaat Frans zélf verdienen bij Talpa? Bij de publieke omroep zit hij onder het salarisplafond van een dikke twee ton, maar bij John de Mol hebben ze natuurlijk helemaal niet zo’n plafond.

Tina Nijkamp, die zélf zenderbaas is geweest bij SBS 6, schrijft op haar analysekanaal: “Waarschijnlijk zal Frans als hij inderdaad naar Talpa gaat rond de 350 à 450 duizend euro gaan verdienen, vermoed ik. De salarissen van programmadirecteuren bij commerciële zenders zijn de laatste tien jaar flink omhoog gegaan.”

Paar dagen werken

Frans gaat dus twee keer zoveel geld verdienen, maar ook twee keer zo weinig werken, verwacht Tina. “Die 350 à 450 duizend euro is voor drie à vier dagen per week, denk ik. Erland werkte ook drie dagen per week bij Talpa. Lijkt me ook meer dan genoeg, want hoe kan Frans anders al die dagen vullen?”

Het meeste werk is al gedaan, aldus Tina. “Erland en Marco hebben door VI elke dag in schema te zetten al zeer belangrijk werk verricht. Er zijn niet meer zoveel slots te vullen. Daarnaast lopen er inmiddels zoveel zendermanagers/directeuren rond daar.”

Op plek van Erland

Frans zou bij Talpa op de plek van de vertrokken Erland Galjaard (de man van Wendy van Dijk) terechtkomen. “Erland maakte samen met Marco Louwerens en een team de programmaschema’s van SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9. Verschil met Erland is wel dat Frans zelf nooit tv heeft gemaakt.”

Erland heeft voordat hij programmadirecteur werd onder andere op sport- en nieuwsredacties gewerkt, aldus Tina. “Frans zou dus nu in een team komen met allemaal mensen met veel tv-maak-ervaring. Zowel Marco als ook zijn baas Paul Römer en John de Mol hebben zelf allemaal veel tv gemaakt.”

IJzeren vuist

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman denken dat Frans nog wel eens teleurgesteld kan zijn in hoe weinig macht hij straks kan uitoefenen bij Talpa. “Ik weet niet welke bestuurslaag hij dan precies zal gaan vullen, want volgens mij regeert Marco Louwerens hier met vrij ijzeren vuisten”, zegt hij dit weekend in de podcast Weer Een Dag Extra.

Daarop zegt Marcel: “Die pakt hem op een zeker moment beet. Dat is heel simpel. Frans Klein komt natuurlijk met die koksmuts op, die begint meteen te kokkerellen. Maar denk niet dat je aan Louwerens een goede hebt. Die loopt daarop af, die pakt hem met die grote, lange arm en die pakt hem bij z’n lurfjes. En die zal hem heel duidelijk maken wie er de baas is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen