Sylvana Simons kotst op Talpa-transfer Frans Klein: ‘Dit is lastig’

Sylvana Simons vindt het ongepast dat Frans Klein nog tijdens het onderzoek naar misstanden bij de NPO een lucratief baantje aanneemt bij het Talpa van John de Mol. “Zo hoppen ze door.”

Sylvana Simons en Frans Klein © RTL, Michel Schnater

Frans Klein heeft jarenlang de Kim Jong-un van de publieke omroep uitgehangen, maar de NPO-bobo staat momenteel op non-actief vanwege zijn bedenkelijke rol in het schandaal rond De Wereld Draait Door. Het lijkt erop dat zijn structurele wegkijken bij een verziekte werkcultuur onnodig veel slachtoffers heeft opgeleverd.

Oren klapperen

Hoewel het niet voor niets is dat Frans momenteel thuis op de bank zit af te wachten op het onderzoek naar de werksfeer bij de NPO, neemt hij ondertussen doodleuk een lucratief baantje als Talpa-bobo aan.

Politica Sylvana Simons, die jarenlang bij de televisie heeft gewerkt, vindt dit ongepast. Zij zegt in de talkshow Renze dat ze moeite heeft met deze televisietransfer. “Dit is toch eigenlijk wel… Ik klapper eigenlijk best wel met m’n oren. Juist ook uitgerekend Talpa, waar ook zoveel te doen is geweest.”

Lekker doorhoppen

Dat Frans nu gewoon lekker doorhopt, schiet bij Sylvana in het verkeerde keelgat. “Er lopen nog allerlei onderzoeken rondom deze persoon en zijn prestaties in de tv-wereld, maar je bent altijd ergens welkom. En dat vind ik toch ook wel weer soms moeilijk te verteren.”

Ze vervolgt: “Er wordt de laatste jaren heel veel geroepen over cancel culture, maar ik heb het nog niet gezien. Ik zie mensen die gewoon hoppen naar een andere plek, een andere plek van macht en dat vind ik toch ook wel weer heel lastig.”

‘Weer zo’n geval’

Het is niet persoonlijk tegen Frans bedoeld, benadrukt Sylvana. “Het heeft niet met deze persoon te maken, het is zonder aanziens des persoons, maar we hebben het net over Kevin Spacey, van: als hij nou onschuldig is, moet je het hem eeuwig blijven nadragen? Maar dit is ook weer zo’n geval.”

Ze vervolgt: “Er zijn heftige dingen gebeurd, daar was deze meneer verantwoordelijk voor en hij gaat nu bij een bedrijf werken waar ook heftige dingen zijn gebeurd en waar ook niemand verantwoordelijkheid voor neemt. Daar vind ik wat van.”

Wat vindt Humberto?

De andere gasten aan tafel houden zich op de vlakte, maar Humberto Tan kan zich wel vinden in het relaas van Sylvana. Hij vindt het ook een beetje twijfelachtig. “Talpa zou wel gevoelig zijn, gezien het verleden ook inderdaad.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Klein neemt nog tijdens het NPO-onderzoek een lucratief baantje aan bij Talpa. Ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen