Tina Nijkamp wil Frans Klein opvolgen als televisiebaas van NPO

Tina Nijkamp heeft de ambitie om Frans Klein op te volgen als televisiedirecteur van de NPO, al zou ze daar idealiter nog een paar jaar mee wachten. “Ze mogen bellen? Jazeker.”

Frans Klein en Tina Nijkamp © NPO

Er staat een prestigieuze vacature open bij de publieke omroep, namelijk die van televisiedirecteur bij de NPO. Frans Klein heeft immers de overstap gemaakt naar Talpa. Het is op dit moment nog onduidelijk of er al iemand op het oog is voor deze belangrijke functie. Er is in elk geval één dame die er wel oren naar heeft: Tina Nijkamp.

Tina op Frans’ plek?

Tina is tegenwoordig kijkcijferfluisteraar, maar was vroeger de zenderbaas van SBS 6 en werd in die hoedanigheid verkozen tot Omroepvrouw van het Jaar. Die kan dus wel wat. Ze wordt op NPO Radio 1 gevraagd naar haar ambities.

Ze zegt: “Ik zou best wel over een paar jaar… Nu niet, want ik ben nu ook nog rechten aan het studeren, dus ik wil óf mediarecht-advocaat worden in de toekomst, maar ik zou ook bijvoorbeeld wel heel graag – over een paar jaar, niet nu, want mijn kinderen zijn nog klein en ik weet dat het een fulltime job is – directeur Video van de NPO willen worden.”

‘Ze kunnen bellen’

Presentator Jurgen van den Berg: “O, want er is een vacature nu. Er is een meneer naar SBS vertrokken.”

Tina: “Ja, dat klopt. Als die nou een paar jaar later was vertrokken, dan was dat goed. Maar zoiets zou ik nog wel heel graag willen doen.”

Jurgen: “Ze kunnen je bellen.”

Tina: “Ja, zeker. Zeker.”

Slecht geslapen

Als ze terugkijkt op haar jaren bij SBS, waar heeft ze dan het slechtst van geslapen? “Dat was een beetje op het eind toen ik er zat. Dat was De Zaterdagavondshow met Marc-Marie Huijbregts en Beau van Erven Dorens. Ja, daar heb ik wel echt wakker van gelegen.”

Ze vervolgt: “Alleen al omdat als ik het nu uitspreek, je toch denkt: huh, Marc-Marie Huijbregts en Beau van Erven Dorens op SBS?! Precies dat! Het paste eigenlijk helemaal niet. Zij vonden het zelf ook helemaal niet leuk. Nee, daar heb ik wel slecht van geslapen. En het scoorde ook niet.”

Marc-Marie

Oei, het is duidelijk dat Marc-Marie niet meer hoeft te rekenen op een mooie televisieklus bij de NPO als Tina daar de baas wordt. Ze onthulde eerder al dat hij haar om een futiliteit bij het ziekbed van haar zus vandaan trok.

Overigens zorgt Tina vandaag voor flink wat ophef in Hilversum, omdat ze de kijkcijfers van gisteren heeft gepubliceerd, terwijl die tegenwoordig geheim horen te zijn. Volgens RTL Boulevard wordt er nu een onderzoek gestart: “We zijn teleurgesteld dat er iemand in onze industrie zich niet aan de publicatieregels heeft gehouden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tina Nijkamps dieptepunt bij SBS 6 was de show met Marc-Marie en Beau. Wie van de twee vindt u sympathieker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen