NPO-baas Remco van Leen ook fout? ‘NRC brengt explosief stuk’

Krankzinnig als het waar is: volgens Yvonne Coldeweijer werkt NRC aan een stuk over het vermeende wangedrag van NPO’s nieuwe tv-baas Remco van Leen, de opvolger van Frans Klein.

Remco van Leen © Michel Schnater

Frans Klein werd als tv-directeur van de NPO op non-actief gezet vanwege zijn rol in het DWDD-schandaal, maar zijn kersverse definitieve opvolger Remco van Leen is volgens Yvonne Coldeweijer alles behalve brandschoon. Er komt volgens haar een groot artikel van NRC Handelsblad aan waarin zijn vermeende misdragingen worden uiteengezet.

Onderste steen

Het is ongekend, schrijft Yvonne op haar juicekanaal. “Gister kwam het langverwachte rapport Van Rijn uit, waaruit blijkt dat grensoverschrijdend gedrag breed speelt bij de NPO. In Medialand heerst onvrede over de consequenties van dit rapport… Medewerkers hebben er namelijk een hard hoofd in dat er iets verandert.”

Terecht, aldus de juicekoningin. “Wat blijkt… de onderste steen is nog steeds niet boven! Er speelt namelijk nóg een grote kwestie over misstanden binnen de NPO… SCOOP: er is wéér een krant die werkt an een groot artikel over grensoverschrijdend gedrag; het NRC. Dit keer gaat het (…) over de NPO-top zelf.”

Dirty Remco?

Wat speelt er volgens Yvonne? “Remco van Leen zou zijn aangesteld als directeur Video (als opvolger van Frans Klein, die is weggegaan na het DWDD-schandaal), terwijl er verschillende klachten van grensoverschrijdend gedrag over deze man al lang en breed bekend waren bij het bestuur.”

Ze vervolgt: “Ondanks tientallen vrouwen hebben aangegeven te zijn betast, aangerand en seksueel te zijn geïntimideerd door Remco, heeft het bestuur hem willens en wetens toch aangesteld. Hoe is dit mogelijk?”

Ongeloofwaardig

De grote NPO-bazin Frederieke Leeflang is op deze manier echt verschrikkelijk ongeloofwaardig, aldus Yvonne. “Ze blaast in de media nogal hoog van de toren hoe belangrijk ze het vindt dat de werkvloer veilig is. Gênant. De zoveelste farce van de NPO.”

Een oud-hoofd marketing is een van de slachtoffers, weet de juicediva. “Zij heeft meegewerkt an het verhaal. Zij is ook uit de commissie gestapt die er juist voor moest zorgen dat de werkvloer veiliger werd, omdat Leeflang daarin zat en zij Remco van Leen gewoon aannam als directeur Video, terwijl ze wist dat hij onder andere ook aan haar had gezeten.”

Genadeslag

Binnenkort verschijnt dit artikel in het NRC, weet Yvonne. “Zal dit dan de genadeslag zijn? Het wordt tijd dat er wat verandert… maar dan dit keer écht!”

Of, zoals Telegraaf-journalist Wilson Boldewijn, reageert op deze informatie: “De echte juice komt nu pas.”

Tina Nijkamp had overigens ook gesolliciteerd naar de functie die Remco nu bekleedt. Zij is iemand waarvan het moreel kompas wél op orde blijkt. Tijd voor Tina?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als de NPO na alles wéér iemand met wangedrag toelaat tot de top, moet de NPO dan direct worden ontmanteld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen