Angela de Jong adviseert Matthijs van Nieuwkerk: ‘Niet naar Talpa!’

Angela de Jong adviseert Matthijs van Nieuwkerk dringend om niet de overstap naar Talpa te wagen. Ze denkt dat het desastreus zal zijn voor zijn imago. “Het zou echt heel dom zijn.”

Matthijs van Nieuwkerk en Angela de Jong © NPO, SBS

Frans Klein, de grote tv-baas van de NPO die momenteel op non-actief staat vanwege zijn rol in het DWDD-schandaal, gaat volgens het AD de overstap maken naar Talpa. Daar zou hij ongeveer twee keer zoveel gaan verdienen als nu. Zo’n mooie stijging van het salaris zou Matthijs van Nieuwkerk ook wel kunnen gebruiken na zijn lange tv-pauze.

‘Zou heel raar zijn’

Het zou Manuel Venderbos, presentator van Shownieuws, niet verbazen als Matthijs meeverhuist in het kielzog van Frans. “Ik zat opeens te denken vanwege Frans Klein: zou Matthijs van Nieuwkerk niet gewoon naar Talpa gaan?”, vraagt hij zich hardop af in de AD Mediapodcast.

AD-mediajournalist Dennis Jansen analyseert: “Nou ja, dat kan, maar dat kan ook niet.”

Angela de Jong kan het zich niet voorstellen. “Dat zou ook heel raar zijn. Frans Klein naar Talpa is al heel raar, maar Matthijs van Nieuwkerk naar Talpa is nog raarder.”

Noodgreep

Manuel vindt het niet compleet ondenkbaar. “Nou ja, eerst de een voorsorteren en dan fietst hij de andere erin.”

Angela zou het een zwaktebod vinden. “Dan is het toch een soort noodgreep van hem ook. Die man is heel zijn leven bij de publieke omroep gebleven. Die ademt dan alles publieke omroep. En dan zou hij nu, omdat hij per se op televisie wil, toch naar Talpa gaan en zich met huid en haar over laten leveren. Volgens mij kan dat nooit goed uitpakken.”

Speculeren

Dennis benadrukt dat dit gerucht nog nergens gaat. “Het is echt speculeren. Ik heb het echt nog nergens gehoord.”

Angela: “Maar goed, het idee dat als de Frans Klein gaat, dat Matthijs van Nieuwkerk volgt, is natuurlijk niet helemaal gek. Maar het zou echt heel dom zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou een transfer naar Talpa schadelijk zijn voor Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen