Talpa-bobo Frans Klein wekt veel ergernis: ‘Hij is een brutale aap’

Talpa-bobo Frans Klein, die door John de Mol werd binnengehengeld terwijl hij bij de NPO op non-actief stond vanwege het DWDD-schandaal, krijgt de wind van voren. “Brutale aap!”

Frans Klein © SBS 6

Frans Klein zat er met zijn neus bovenop toen het gruwelijk misging bij De Wereld Draait Door, maar gelukkig voor hem hebben daden niet altijd consequenties in Hilversum. Hij heeft lachend een lucratief baantje aangenomen bij Talpa en beklaagt zich nu over de ‘onzorgvuldigheid’ waarmee het onderzoek naar het NPO-wangedrag zou zijn uitgevoerd.

Brutale aap

Wil Frans dat er daadwerkelijk wat verandert in de mediawereld? Of wil hij vooral zijn eigen hachje redden? Hij heeft in elk geval het advocatenechtpaar Knoops in de arm genomen en volgens de mediaredactie van het AD heeft dit drietal ervoor gezorgd dat het onderzoek naar de misstanden bij de publieke omroep behoorlijk werd getraineerd.

Nu het rapport er ligt sluit Frans juridische stappen niet uit vanwege die ‘onzorgvuldigheid’. Ongekend, vindt columnist Jan Dijkgraaf het. “Brutale aap”, schrijft hij op X. En onderzoeksjournaliste Kim van Keken: “Nee Frans, jij ging niet zorgvuldig om met zeer serieuze klachten van je medewerkers. Niet als VARA-baas en niet als NPO-baas.”

‘Even stil zijn’

Telegraaf-journalist Wilson Boldewijn vindt dat Frans momenteel even geen recht van spreken heeft. “Och och och. Fransie moet gewoon even stil zijn.”

Journalist Ton F. van Dijk, tevens oud-zenderbaas van het toenmalige Nederland 1, vindt het ongelooflijk. “Wie adviseert deze man op gebied van media en perceptie?”

En oud-Telegraaf-baas Sjuul Paradijs: “Hilarisch hoe omroepbestuurders reageren op het NPO-rapport. Ze hebben niet door dat onder hun verantwoordelijkheid het pestgedrag door de vingers is gezien. En dat ze hun hachje proberen te redden.”

Wegkijkend

Angela de Jong heeft er door figuren als Frans Klein een hard hoofd in dat er écht wat gaat veranderen in de tv-wereld. “Matthijs van Nieuwkerk heeft gewoon weer een lekker contract bij RTL, zijn wegkijkende directeur Frans Klein is een hoge pief bij Talpa”, schrijft ze in haar AD-column.

Het zegt genoeg dat Frans het advocatenechtpaar Knoops in de arm heeft genomen, vindt ze. “Wat vindt u: geeft dat er blijk van dat iemand inziet dat er dingen fout zijn gegaan, dat hij berouw heeft en het voortaan beter wil doen? Welnee, er moeten dringend straatjes schoongeveegd worden.”

Tip van Jan

Hoe is Frans eigenlijk op het idee gekomen om meneer en mevrouw Knoops in te schakelen? Ah, hoe kan het ook anders: een gratis tip van Jan Slagter. “Ja, terecht. Hij kreeg een stuk voorgeschoteld wat over hem ging en dat zou de finale tekst worden. Nou, toen heb ik geadviseerd: neem een advocaat mee”, zegt de MAX-baas in Sophie & Jeroen.

Waarom dan? “Om goed te kijken om dat wat erin staat ook wel klopt. Of het wel juist is. Of de bewoordingen juist zijn. Of het niet een persoonsgericht onderzoek was. Dat hebben ze eruit gehaald.”

‘Wat doet Jan overal?’

Jan staat net als Johan Derksen bekend om het bagatelliseren van grensoverschrijdend gedrag. “Slagter en Derksen zijn echt de marionetten van Frans Klein”, concludeert Kim van Keken.

Ze vindt het onbegrijpelijk dat Jan overal maar zijn zegje mag doen. “Waarom mag Jan Slagter overal maar leeglopen en volstrekte onzin om zijn vriend Frans Klein uit de wind te houden?”

Jaap Friso, redacteur bij KRO-NCRV: “Echt bizar, dit soort mannen is een groot deel van het probleem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het moreel kompas van Frans Klein functioneert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen