‘Eva Jinek gaat structureel minder kijkers trekken na ruzie met VI’

Eva Jinek gaat structureel minder kijkers trekken door haar rol in de rel over Vandaag Inside, voorspelt mediajournalist Marcus den Blanken van het AD. “Het gaat flink invloed hebben.”

Eva Jinek © RTL

De rol van Eva Jinek in de kaarsrel rond Vandaag Inside heeft haar veel schade berokkend. Het begon toen ze een kijkers- en adverteerdersboycot van het programma opperde, het liep uit de hand toen kijkers ontdekten dat ze zélf wel eens gelachen heeft om aanranding en het ontspoorde volledig na de seizoensfinale van Jinek.

Minder kijkers

Na die seizoensfinale was er een feestje in Eva’s studio en daar heeft ze volgens VI-redacteur Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, gedanst op het graf van Johan Derksen. Ze is volgens de 73-jarige voetbalanalist een ‘oncollegiaal loeder‘ en haar ontkenning bij Beau heeft alleen maar nieuwe aanvallen vanuit VI uitgelokt.

Marcus den Blanken, mediajournalist van het AD, verwacht dat de schade aan haar talkshow Jinek blijvend is. “Ik denk dat er gewoon heel veel mensen zijn afgehaakt bij Jinek door alles wat er in die zomerperiode heeft gespeeld, dus ik denk dat er uiteindelijk minder kijkers voor Jinek gaan zijn”, zegt hij in de nieuwste AD Mediapodcast.

‘Flink wat invloed’

Hier doelt Marcus dus vooral op het relletje met Vandaag Inside. “Zij zou weer iets hebben geroepen en dat gaat wild rond en dan zijn er toch wel weer mensen die denken: ‘Ja, kijk, daar heb je die Jinek weer.’ Zij had toch alleen beetje dat die kijkcijfers iets inzakten. Ik denk dat het flink wat invloed gaat hebben op die kijkcijfers.”

Jinek-vriendin Angela de Jong heeft dat idee wat minder, zegt ze daarop. “De kritiek komt uit een bepaalde hoek op haar en daarvan denk ik: maak je er niet zo druk over, want jullie zijn degenen die ook altijd alles roepen. Ik denk ook niet dat de VI-kijker nou per se de Eva Jinek-kijker is. Ik weet het niet. Ik ben benieuwd.”

Nick & Simon-domper

Eva krijgt vandaag, drie dagen voor de start van haar nieuwe seizoen, wéér een domper te verwerken, want ze heeft de primeur verloren dat Nick & Simon uit elkaar gaan. Het was de bedoeling dat de heren dat maandag bij haar aan tafel zouden onthullen, maar vanwege aanhoudende druk vanuit de media hebben ze dat vanochtend vroeg al bevestigd.

Televizier-journalist Jef Willemsen vindt het pijnlijk voor Eva. “Ook zuur voor Eva: dacht ze maandag uit te pakken met een Nick & Simon-scoop, gooien de heren ’t zelf al op straat. Het item in Jinek heeft dus minimale waarde, toch weet je al dat de mannen pas aan het eind van de aflevering aan bod komen. Stug volgens het verouderde draaiboek.”

Fragment

Johan heeft Eva keihard aangevallen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek blijvende schade heeft overgehouden aan haar ruzie met VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen