Eva Jinek doodziek van uitspraken Johan Derksen: ‘Hele nacht wakker’

Eva Jinek heeft de hele nacht wakker gelegen omdat Johan Derksen haar op televisie een ‘oncollegiaal loeder’ noemde. “Zeker, ik was er echt van geschrokken. Het ging over iets dat niet waar was.”

Eva Jinek en Johan Derksen © RTL, SBS

Na haar seizoensfinale drie weken geleden vierde Eva Jinek samen met haar gasten feest in de studio. Vandaag Inside-redacteur Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, was er ook bij en hij beweert dat Eva heeft staan dansen op het graf van VI. “Wij hebben dat Vandaag Inside toch maar mooi van de buis gekregen!”, zou ze hebben geroepen.

‘Het is niet waar!’

Johan Derksen noemde haar daarom een ‘oncollegiaal loeder’ en een ‘eng mens’. Ze werd in de uitzending van donderdag echt he-le-maal afgeslacht door de mannen aan tafel. Wat blijkt? Eva zat daar enórm mee. Sterker nog: ze kon die avond zelfs de slaap niet vatten, beaamde ze gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Eva vertelt: “Zeker, ik was er echt van geschrokken. Het ging over iets dat niet waar was. Dat was denk ik het ergste eraan. Dat er werd gezegd dat ik bij het eindfeest van dit programma dan gedanst zou hebben op het graf van VI, dat ik daar feest om vierde enzo. Dat is helemaal niet waar.”

‘Ik werd afgemaakt’

Het heeft erin gehakt bij Eva. “Als je aangepakt wordt op de dingen die je zegt op tv, ik bedoel: dat hoort bij ons werk, dat weet ik ook en daar sta ik ook achter. Maar dit was helemaal niet waar en ik werd helemaal afgemaakt in die uitzending, dus dat heeft me de afgelopen 24 uur echt beziggehouden.”

Beau: “Dat zie ik aan je.”

Eva: “Het is niet waar. Ik heb dat niet gezegd en ik heb vandaag ook Johan gebeld en gesproken en ik heb Wilfred gebeld en gezegd dat het niet waar is. Degene die het verteld heeft, heeft ook excuses aangeboden.”

Aardige Johan

De heren waren erg aardig, aldus Eva. “Heel aardig. Ze waren allebei heel aardig. Ze zeiden: ‘Oh, wat vervelend. Heb je dat niet gezegd? Ik kan me echt voorstellen dat het rot voor je is dan dat je dit te horen hebt gekregen en dat het zo voelde.’ Heel redelijk en heel aardig. Het is gewoon…”

Ze vervolgt: “Ik vínd het ook niet. Ik vond het niet goed dat VI van de buis verdween. Ik vierde daar geen feest om. Ik heb dat niet gezegd. Er waren 50 mensen bij. Eus was er ook bij gelukkig. Die zit ook vaak bij hen. Dan voel je je machteloos en het voelt als onrecht, omdat het iets is wat niet waar is. Ik was heel blij dat ik ze gesproken heb.”

Bitch Eva

Beau: “Het wordt geframed eigenlijk. Je wordt neergezet als een bitch.”

Eva: “Totaal. Om iets wat niet gebeurd is.”

De VI-heren zijn er ook pissig over dat ze voor een boycot van hun programma zou hebben gepleit. “Ook niet waar. Je kunt het terugkijken die uitzending overigens. Het is helemaal niet een kwestie van daarover discussiëren of ik dat gedaan heb of niet. Je kunt het terugkijken in die uitzending en zien.”

Vrede getekend

Eva heeft zo’n boycot slechts geopperd. Dat is natuurlijk wat anders dan ervoor pleiten. “Ik leid het gesprek aan tafel over VI. Dat gesprek was in alle talkshows te zien. En daarin sprak ik over een adverteerdersboycot, maar ik heb daar nooit toe opgeroepen, ook omdat ik daar niet achter sta. Ik heb dat vandaag ook tegen Johan gezegd.”

Is de vrede nu getekend? “Wat mij betreft zeker, omdat degene die het verhaal heeft verteld daar excuses voor aangeboden heeft. Wilfred en Johan waren heel lief toen ik ze belde en begripvol, dus wat mij betreft zeker.”

Reactie Johan

De mannen van VI waren vrijdag in hun show erg mild voor Eva. “Ze had er vannacht niet van geslapen en dat vind ik dan vervelend, want Eva Jinek is een prima wijf verder en daar hebben we ook een heel goede relatie mee”, zei Johan Derksen onder meer.

Beau las deze reactie van de VI-mannen even later voor in zijn eigen show – beide programma’s waren gelijktijdig op zender. Eva beaamde Johans uitspraken en zei: “Klaar ermee!”

Fragment

Eva bij Beau:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek is door Johan Derksen een 'loeder' genoemd. Gaat dat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen