Johan Derksen ontkent afspraken met Heleen van Royen: ‘Is niet zo’

Johan Derksen ontkent dat Heleen van Royen hem en zijn VI-collega’s heeft verboden om te praten over de rol van haar zoon Sam van Royen in de Eva Jinek-rel. “Ik laat me de mond niet snoeren.”

Heleen van Royen en Johan Derksen © SBS 6

Vandaag Inside-redacteur Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, is de aanstichter van de megaruzie tussen Johan Derksen en Eva Jinek. Sam is namelijk degene die Eva heeft verklikt bij Johan door te zeggen dat ze op een feestje heeft gedanst op het graf van VI. Vlak daarna noemde Johan haar op tv een ‘oncollegiaal loeder‘.

Afspraken met Heleen

Heleen was woensdag te gast in VI, maar er werd merkwaardig genoeg met geen woord gerept over haar zoon, die dus net een hele rel heeft veroorzaakt. Na afloop onthulde Wilfred Genee in een videorubriek dat er informele afspraken zijn gemaakt met Heleen. “Ik zou het niet over je zoon hebben”, zei hij. Zij daarop: “Hou vol, hou vol, doe dat.”

Een merkwaardige onthulling, omdat VI zich altijd verzet tegen al die reguliere talkshows die allerlei afspraken maken met hun gasten, waardoor het gesprek doodslaat aan tafel. Hoe zit dit dan precies?

Johan Derksen ontkent

Johan ontkent dat ze het van Heleen niet over Sams rol in de Jinek-rel mochten hebben. “Mijn dochter belt me op en die zegt: ‘Worden jullie nu al de mond gesnoerd daar?’ Ik zeg: ‘Wat is er aan de hand?’ Ze zegt: ‘Nou, Wilfred had iets met Heleen en daar hebben mensen uit geconcludeerd dat wij geen vragen mochten stellen over haar zoon.’”

Wilfred: “Dat is niet zo.”

Johan: “Nee, dat is niet zo, want in de eerste plaats laten wij ons de mond niet snoeren, maar dat ging over een privékwestie met die zoon die nergens iets mee te maken heeft. Maar ze dachten dat het met die Jinek-zaak te maken heeft.”

‘Ging over privéleven’

De informele afspraak met Heleen ging dus over een privékwestie rondom haar zoon en niet over zijn betrokkenheid bij de Jinek-rel. Wilfred: “Nee, daar had het niets mee te maken. Het ging inderdaad over het privéleven en zij wilde…”

Johan: “En ik vind nog steeds dat Jinek zich nu in de publiciteit nog steeds een beetje hysterisch gedraagt. Ik heb haar de voorzet gegeven: ‘Als je het als een grap gezegd hebt, heb ik er nog begrip voor.’ En dan gaat ze op tv zeggen: ‘Nee, ik heb het helemaal niet gezegd’, en ze zet die jongen voor leugenaar.”

Hij vindt Sam ook absoluut geen klikspaan. “Die jongen was daar als redacteur van ons, dus het is heel logisch dat hij hier vertelt wat hij daar gehoord heeft. Dus ik vind dat Jinek zich heel onvolwassen gedragen heeft eigenlijk.”

‘Weer over Jinek?!’

Wilfred: “Ja, maar moeten we daar steeds op terugkomen?’

Johan: “Nee, maar het kwam nu weer omdat er over geschreven schijnt te zijn.”

Wilfred: “Nee, maar daar ging het dus uiteindelijk niet om. Nee, ze wilde iets over het privéleven niet kwijt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sam van Royen heeft volgens Eva Jinek gelogen, maar volgens Johan Derksen niet. Tijd dat hij zelf duidelijkheid geeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen