Erica Meiland afgeknapt op Chantal Janzen: ‘Ik vond haar altijd leuk’

Erica Meiland is behoorlijk afgeknapt op Chantal Janzen tijdens hun tv-confrontatie in de talkshow van Eva Jinek. Zeven maanden later zegt ze: “Daar was ik zwaar in teleurgesteld, in Chantal.”

Chantal Janzen en Erica Meiland © RTL

Het is nu zeven maanden geleden dat Erica Meiland zich in de talkshow van Eva Jinek moest verantwoorden voor haar uitspraken over gesluierde vrouwen en de islam. De realityster was bíjna gecanceld omdat ze vrouwen in boerka’s vergeleek met pinguïns, maar uiteindelijk heeft ze de mediastorm overleefd.

Ruzie bij Jinek

Erica werd tijdens die uitzending aangevallen door Chantal Janzen en Eva Jinek. “Ik vind jou heel aardig, maar ik schrok hier wel van”, merkte Chantal op. “Jij zegt: ‘Ik weet dat er geen een meisje is die het prettig vindt om een hoofddoek te dragen.’ Dan denk ik: lieve Erica, dat kan je niet zeggen, want je kan dat niet bepalen…”

En Eva: “Het principe dat je niet kan weten wat iemand wil, wat Chantal zegt… Wij kunnen toch niet weten waarom iemand iets wil? (…) Kun je je voorstellen dat als je zegt: ‘Ik wil minder islam in Nederland’, dat mensen dan ook beledigd zijn? Dat mensen zich niet welkom voelen?”

Erica blikt terug

Nu, zeven maanden later, vindt Erica het nog steeds jammer dat Chantal haar zo heeft aangevallen. “Daar was ik zwaar in teleurgesteld, in Chantal. Ik vond Chantal altijd heel leuk, maar dan denk ik: maar je begrijpt het gewoon niet goed, jij hebt je er niet in verdiept”, zei ze gisteren op de Libelle Zomerweek.

Erica liet zich op het Libelle-feestje samen met haar man Martien interviewen door Ebru Umar. Het interview is niet integraal terug te zien, maar Shownieuws heeft wel wat beelden gedraaid. Het programma zond voorgenoemde citaten gisterenavond uit, sámen met de onthulling dat Erica ondanks de islamrel nóg meer plannen heeft met haar biograaf.

Nieuw boek

Haar biograaf Jan Dijkgraaf is degene die de controversiële uitspraken van Erica over de islam in haar biografie heeft gezet. Critici riepen dat hij haar misschien beter in bescherming had kunnen nemen, maar Erica heeft haar uitspraken natuurlijk zelf gedaan en neemt hem helemaal niets kwalijk. Sterker nog: er is een nieuwe samenwerking op komst.

Erica: “Er zit nog wel iets in de pen, maar daar kunnen we nog niet te veel over zeggen. Het gaat over de komende tijd. Daar zijn we nu over aan het spreken met Jan Dijkgraaf, de schrijver, dus dat is nog heel pril, maar ik denk wel dat het een heel leuk idee is. Het gaat over ons leven.”

Vijf jaar

Als de Meilandjes hun tv-carrière willen behouden lijkt het in deze gevoelige tijden wel raadzaam om een tandje terug te schakelen als het gaat om controversiële opvattingen. Of is het binnenkort over en uit met die tv-loopbaan?

Zien de Meilandjes zichzelf over vijf jaar nog steeds op televisie zijn? Martien: “Nou, ik denk niet meer dat we dan op tv zijn. Ja, weet je, op een gegeven moment is het toch ook klaar?”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen