Manuëla Kemp zorgt voor onrust na bizar radiomoment: ‘Dronken of tia?’

Manuëla Kemp zorgt voor verschrikkelijk veel onrust bij de mensen. Ze is al een maand lang niet op de radio geweest na een bizar moment in haar programma. “Was ze dronken of had ze een tia?”

Henkjan Smits en Manuela Kemp © Omroep MAX, Janita Sassen

De 59-jarige Manuëla Kemp was jarenlang een bekende tv-persoonlijkheid met verschijningen in programma’s als Eigen Huis & Tuin en De Vrienden van Amstel Live, maar tegenwoordig zien we haar nauwelijks meer op de beeldbuis. Ze maakt al sinds 2014 radio voor Omroep MAX en de afgelopen vier jaar vormt ze daar een duo met Henkjan Smits.

Bizar moment

Met z’n tweeën verzorgden Henkjan en Manuëla tot voor kort elke dag het programma tussen zes en acht uur ’s avonds op NPO Radio 5. Tot voor kort, want een maand geleden – op 22 april – kwam daar een abrupt einde aan. Ze zat er op die bewuste vrijdag namelijk niet bepaald lekker in.

De trouwe luisteraar moet stijl achterover geslagen zijn: Manuëla klonk alsof ze de hele dag aan de bloody mary’s had gezeten. Dat deed ze vroeger in elk geval wel, is te lezen in de biografie van Patty Brard. Heel veel mensen zullen het niet gehoord hebben, want pas gisteren – een maand later dus – dook het fragment op bij vaksite Spreekbuis.

Dronken of tia?

Het merkwaardige fragment, dat ook te horen is op de website van NPO Radio 5 (na 14 minuten), wekt in eerste instantie op de lachspieren, maar volgens showkenners kan hier ook iets heel anders aan de hand zijn. Muziekkenner Ronald Molendijk wijst erop dat een spraakgebrek ook een symptoom is van mensen die een tia hebben.

Bij een tia is een bloedvat in de hersenen even afgesloten. “Het zou een tia of iets in die geest kunnen zijn, waarbij je opeens je mogelijkheid tot goede spraak verliest. Laten we alle grapjes over dronken zijn dus even parkeren, alhoewel dat natuurlijk wel een beetje aan het verleden van Manuëla hangt”, aldus Ronald in Shownieuws.

Kroegtijger

Manuëla is altijd berucht geweest om haar voorliefde voor alcohol. Anderhalf jaar geleden maakte ze een flinke smak op haar scooter, waarna haar ook al dronkenschap werd verweten. “We weten allemaal dat Manuela heel gezellig kan zijn op feesten en partijtjes”, zei Privé-baas Evert Santegoeds toen.

Ronald kan het radio-incident van een maand geleden dan ook niet helemaal los zien van haar verleden. “Het was een kroegtijger, maar ja: ik hoop gewoon op beterschap en lekker snel weer op zender met Henkjan.”

Strontlazarus

Eén ding is zeker: er was iets met Manuëla aan de hand. “In eerste instantie denk je: die is echt stróntlazarus, toch? Een dubbele tong…”, aldus Ronald.

Natacha Harlequin denkt dat het om de tweede optie gaat: een tia. “Bij sommige ziektes heb je dat ook. Ik kende ook iemand die zo sprak toen die ziek was, dus vandaar dat ik daar aan denk.”

Omroep MAX stelt dat Manuëla nog altijd met ‘gezondheidsklachten’ thuis zit. “Het is onduidelijk welke oorzaak ten grondslag lag aan het feit dat Manuëla wat verward klonk.”

Fragment

Vier maanden geleden was Manuëla nog te kast in Koffietijd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk dat gesuggereerd wordt dat Manuela Kemp dronken was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen