Meilandjes riskeren na pinguïnherrie nieuwe megarel: ‘Schrappen?’

De Meilandjes riskeren na hun gewaagde uitspraken over de islam wederom een megarel. Er staat iets zeer heftigs in hun nieuwe boek. “Het zou kunnen dat ze dat toch maar schrappen.”

Erica en Martien Meiland © SBS 6

Erica en Martien Meiland hebben de handen ineengeslagen met hun vaste biograaf Jan Dijkgraaf voor nóg een boek, ditmaal over hoe het er achter de schermen aan toegaat bij Chateau Meiland. En volgens de schrijver staat er iets in dat echt héél explosief is. Zó explosief dat hij zich afvraagt of de tv-familie het er toch niet liever uit wil hebben.

‘Rot op, joh!’

Het is riskant, want het boek van Erica is de Meilandjes bijna fataal geworden. Ze deed hierin namelijk zeer gewaagde uitspraken over de islam. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka”, zei ze.

Die boerka’s zijn echt verschrikkelijk, vindt Erica. Ze wil dat niet in Nederland zien. “Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier. Ik zou ze zo graag willen genezen van die waanzin. Maar ik zou niet weten hoe. Dat zou via de politiek geregeld moeten worden.”

Wéér mediarel

Erica én dochter Maxime, die ook islamkritisch is, werden bijna gecanceld door deze uitspraken. En nu blijkt er ook in het nieuwe boek, dat Jan samen schrijft met Chateau Meiland-regisseur Timon Moll, dus iets heel explosiefs te staan.

Jan vertelt in de Weekend dat hij niet uitsluit dat deze passage alsnog uit het boek wordt gehaald. “Er komt één ding in waarvan Timon en ik tegen elkaar zeiden: ‘Het zou kunnen dat ze dat eruit halen omdat ze geen zin hebben in weer zoveel ophef, die ze de laatste maanden al genoeg hebben gehad met twee roddelbladen.'”

Schrappen?

De Meilandjes laten die passage mogelijk vallen vanwege de gegarandeerde ophef in de media, aldus Jan. “Of vanwege advocaat Peter Schouten, die Maximes ‘vermeende’ verkrachter bijstaat en weer geobsedeerd zal proberen om klantjes te zoeken voor zijn advocatenbureau.”

“We willen de Meilandjes de kans geven om het te laten staan – willen ze het niet, dan liggen we daar niet wakker van. Ik kan nog niet zeggen wat het is, sorry, maar het zou leuk zijn als het niet wordt geschrapt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de Meilandjes te rellerig worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen