Erica Meiland: ‘Rot op joh, met je boerka! Het zijn net pinguïns!’

Erica Meiland laat zich opnieuw keihard uit over de islam en over hoofddoekjes. Het is echter met name de boerka die haar mateloos stoort. “Rot op joh, met je boerka. Dat is toch niet normaal?”

Erica Meiland © SBS 6

Het is geen geheim dat de Meilandjes fervente PVV-aanhangers zijn. Martien stemt op Geert Wilders omdat hij Nederland te vol vindt en Erica wilde er ooit zelfs gaan werken. In haar nieuwe boek laat Erica Meiland zich ook met stevige bewoordingen uit over de islam en vrouwen die een hoofddoek dragen.

‘Rot op met je boerka!’

Erica ziet de hoofddoek en de boerka als het symbool van de onderdrukking van vrouwen. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka”, zegt ze in haar nieuwe biografie.

Die boerka’s zijn echt verschrikkelijk, vindt Erica. Ze vindt het pijnlijk om dat in Nederland te zien. “Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier. Ik zou ze zo graag willen genezen van die waanzin. Maar ik zou niet weten hoe. Dat zou via de politiek geregeld moeten worden.”

‘Héél heftig!’

Gaan deze uitspraken niet te ver? Voetbalkenner Anouk Hoogendijk vindt van wél. “Ik vind het héél heftig”, zei ze gisterenavond aan de desk van Shownieuws.

Evert Santegoeds begrijpt wel waar het vandaan komt. “Maar zij is feminist, hè? Dus ze zegt het vanuit die feministische hoek, van: ‘Geen vrouw wil een burka aan.’”

Collega Bart Ettekoven: “Ja, maar dat is wel háár mening en haar visie. Ik ken heel veel moslima’s die heel graag een hoofddoek om hebben.”

Natacha Harlequin: “Ik heb enkele passages gelezen uit het boek en ik wil aanraden dat iedereen het dan in de context beziet, dus niet alleen maar hier op aanslaan. Ze heeft wel wat op te merken over meerdere geloven.”

‘Ja, het zijn pinguïns!’

Erica vertelt voor de camera van Shownieuws nog steeds achter haar uitspraken te staan. “Ja, pinguïns zijn dat ja. Ja, ik kan niet tegen een hoofddoek, echt niet. Je maakt mij niet wijs dat dat ehh…. Nou ja, dat moeten ze gewoon niet zijn. Er zullen echt wel mensen zijn die er wat van vinden en dan kunnen we in discussie gaan, ja.”

“Ik denk dat heel veel mensen erover denken zoals ik erover denk. Je hebt hele goede islamieten hoor – en daar heb ik helemaal geen bezwaar tegen – en ik ben ook echt niet tegen vluchtelingen, maar ik ben wel heel erg tegen mensen die hier komen om te profiteren.”

Profiteurs

Van die ‘profiteurs’ moeten we volgens Erica af. “Je ziet bij de grens van Zuid-Spanje ook vaak dat het altijd jonge mannen zijn met een iPhone en een Adidas-shirt aan. Dan denk ik: ja, dat is niet de bedoeling. Je moet mensen helpen die uit het systeem willen komen, die kun je opvragen, maar wees dankbaar, ga de taal leren, zet je in.”

“Kijk naar Chinezen. Daar hebben we toch ook nooit last van gehad? Die werken hard, leren de taal, geen probleem, kom maar”, zegt ze. Om daar in haar boek aan toe te voegen: “Maar die klaplopers die allemaal geld naar Turkije sturen enzo, daar hebben we geen behoefte meer aan.”

Fragment

Erica in Shownieuws over haar islamuitspraken:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen