Eva Jinek krijgt na loederbonje wéér verbale klap: ‘Je bent een lafbek!’

Eva Jinek is nog maar net aan het bijkomen van haar loederbonje met Johan Derksen of ze krijgt alwéér een verbale klap te verwerken. Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf noemt haar een ‘lafbek’.

Eva Jinek en Jan Dijkgraaf © RTL

Het zit Eva Jinek de laatste tijd niet mee. Ze kampt al geruime tijd met kritische geluiden over haar megavakanties en haar inzakkende kijkcijfers, maar dat is een peulenverschil vergeleken met de mediadynamiek waar ze sinds de kaarsrel rond Vandaag Inside in is beland. Critici zetten haar neer als een bitch, merkt collega Beau van Erven Dorens.

Kritiek van Jan

Het live op televisie opperen dat een kijkers- en adverteerdersboycot van Vandaag Inside het enige is wat de talkshow kan stoppen, is recht in Eva’s gezicht teruggekomen. Het kwam donderdag tot een climax toen Johan Derksen haar uitschold voor een ‘oncollegiaal loeder‘. Het gevolg? Eva lag de hele nacht wakker en zat een avond later bij Beau.

De ruzie met VI is inmiddels bijgelegd, maar ditmaal krijgt Eva de bekende Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf over zich heen. De schrijver stelt Eva vandaag centraal in zijn beruchte columnserie Briefje van Jan. Hij gelooft namelijk niets van Eva’s ontkenning dat ze op het feestje na haar seizoensfinale heeft staan dansen op het graf van VI.

‘Waarom zou hij liegen?’

Vandaag Inside-redacteur Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, stelt dat Eva op dat bewuste feestje heeft geroepen: “Wij hebben dat Vandaag Inside toch maar mooi van de buis gekregen!”

Geloofwaardig, vindt Jan het. “Waarom zou die jongen er over liegen?”, schrijft hij. “Dan denk ik: geef het gewoon toe. Ga niet lopen draaien.”

‘Je bent een lafbek!’

Eva is niet zo onschuldig als ze lijkt, meent Jan. “Je hebt ook een intens slechte kant. Je bent een lafbek.”

Hij wijst erop dat Eva hemel en aarde bewoog om Erica Meiland aan tafel te krijgen om over haar biografie te praten. Die biografie lag onder vuur vanwege Erica’s pittige uitspraken over de islam. Kritische vragen van Eva daarover zijn prima, vindt Jan, maar: “Je had een andere gast ingehuurd, Chantal Janzen, die je het vuile werk voor je liet doen.”

Eva zag hoe Erica aan haar talkshowtafel keihard werd aangepakt door Chantal. “Zodat je zelf je handen in onschuld kon wassen. Brrrr.”

Backstabber

Eva is een backstabber, vindt Jan. “Het zal best dat je met jou kunt lachen. Maar mensen die ooit moeten onderduiken, adviseer ik toch om een paar deurtjes verder aan te kloppen.”

De pittige column van Jan Dijkgraaf kunt u lezen op de website Briefjevanjan.nl.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de voortdurende aanvallen op Eva Jinek te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen