RTL 4 reageert op ‘afschuwelijk’ slechte kijkcijfers Chantal Janzen

RTL 4 baalt van de compleet ingestorte kijkcijfers van de Chantal Janzen-show De Piano. “Maar vernieuwen en risico’s nemen hoort bij onze strategie”, laat een woordvoerder weten.

Chantal Janzen © RTL

Het gaat echt afschuwelijk slecht met de fel bekritiseerde Chantal Janzen-show De Piano. Het programma begon met een forse 884 duizend kijkers, zakte toen naar een zwaar teleurstellende 597 duizend kijkers, gleed verder uit naar 446 duizend kijkers en scoorde gisterenavond nog maar 345 duizend kijkers. Een regelrecht drama.

Afschuwelijke score

Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van ons land, is zich echt te pletter geschrokken. “Deze talentenjacht zorgt voor de laagste primetime-RTL4-score sinds Samen Uit, Samen Thuis. Daar keken op 5 september nog geen 300 duizend mensen naar. En verdween daarna uit de schema’s”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Chantal zal vanwege haar status niet zomaar van de buis worden gehaald, aldus Tina. “Met De Piano zal dat niet gebeuren maar 345 duizend kijkers is wel een afschuwelijk kijkcijferdieptepunt.”

Heel pijnlijk

Voor RTL is de commerciële doelgroep, namelijk de mensen tussen 25 en 54 jaar, het belangrijkst. Daarin wordt De Piano ingehaald door bijna álle zenders, aldus Tina. “Heel pijnlijk. Ook door Het Blok op het veel kleinere Net5: 5,3 versus 6,5 procent marktaandeel.”

Kampt Chantal dan met forse concurrentie? Juist niet. De grote concurrent NPO 1 wist met De Musical Awards 763 duizend kijkers te bekoren, terwijl de dramaserie Zussen vorige week op hetzelfde tijdstip 1,1 miljoen kijkers scoorde.

Wat zegt RTL?

RTL reageert opvallend sportief op de lage kijkcijfers van Chantal en komt niet met allerlei smoesjes als ‘de kijker moet het nog vinden’ en ‘online scoort het wel goed’. “Vernieuwen en risico’s nemen hoort bij onze strategie”, laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf.

“Door ons enthousiasme over het format en de goede performance bij Channel 4 (commerciële zender), durfden we het aan. We zijn trots op het programma, de kandidaten en de makers en vinden het ongelooflijk jammer dat het niet aanslaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan RTL 4 maar beter zijn verlies nemen en stoppen met De Piano?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen