Mediacourant wenst u een zalig 2016

Het tv-jaar 2015 begon turbulent met de verslaggeving over de aanslag op Charlie Hebdo en de gijzeling bij de NOS, maar Boer Zoekt Vrouw-boer Geert zorgde al snel voor de nodige verstrooiing met zijn ‘hangende puntjes’. Het was het begin van een veelbesproken tv-jaar met de nodige ups and downs. En ook het jaar waarin u Mediacourant weer veelvuldig opzocht, waarvoor hartelijk dank. In 2016 wordt u hier voor het twaalfde jaar op de hoogte gebracht van de beslommeringen in de glamourindustrie.

Ondanks het roerige begin van 2015, was het vooral Boer Zoekt Vrouw dat de gemoederen bezighield in de januarimaand: boer Tom beging een blunder en boer Geert was boos op dikke Bridget.

Maar het was ook de maand waarin RTL 4 het aandurfde om – met succes – een volwaardige programmering tegenover Boer Zoekt Vrouw te zetten, SBS-baas Remko van Westerloo op straat werd gezet en de nieuwe zender SBS 9 het licht zag.

Februari was de maand van de blunder van Eva Jinek, de kleurbekenning van Erland Galjaard en de start van een jaar vol geruchten over zijn vrouw Wendy van Dijk.

‘Mentalist’ Jan Reinder zakte in maart volledig door de mand in RTL Late Night, terwijl Yvon Jaspers een woede-uitbarsting had op de radio. Eddy Keur klaagde over zijn schijtsalaris bij Radio 538.

In april las u hoe Utopia werd afgemaakt in Duitsland en hoe Rob Muntz uithaalde naar Wendy van Dijk, terwijl Albert Verlinde en Trijntje Oosterhuis de gemoederen bezighielden in mei.

RTL-journalist Olaf Koens ging naakt in juni, terwijl juli dé maand was waarin het leven van soapacteur Ferry Doedens veranderde.

Tv-koningin Linda de Mol ergerde zich in augustus aan haar studiopubliek, terwijl Jan Roos een enorme discussie over talkshowsalarissen ontketende. En Daphne Deckers werd aangesproken op haar naaktfoto’s.

De herfst begon akelig met de zelfmoord van voormalig tv-presentatrice Ariane Meijer, en de zelfmoord van Joost Zwagerman waarvoor Matthijs van Nieuwkerk uit zijn bed kwam. Op de valreep van september maakte Sander Dekker zichzelf belachelijk in DWDD.

Oktober was de maand van de cocaïnerel rond Wendy van Dijk en de douchekopgate met Quinty Trustfull. Maar ook DWDD-baas Dieuwke Wynia kreeg het zwaar te verduren.

Het floppen van Mindmasters Live was hét medianieuws in november, maar ook Dirk Zeelenberg was niet bepaald onbesproken.

Het meest gelezen artikel in deze decembermaand ging over de digitale aanvaring tussen een NOS-ster en Blendle-baas Alexander Klöpping. Maar ook de culinaire DWDD-flop, een interview met Gordon en de aanval op Erland Galjaard leidden tot de nodige commotie.

Op naar 2016, waarin u hopelijk weer van de partij bent. Proost!

 

 

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen