Hans Nijenhuis stopt als AD-baas, wordt Angela de Jong zijn opvolger?

Hans Nijenhuis stopt als hoofdredacteur van het AD. Hij treedt per 1 juli terug en gaat dan aan de slag als schrijvend redacteur. Wordt zijn opvolger niemand minder dan Angela de Jong?

Angela de Jong en Hans Nijenhuis © NPO

Het is alweer vijf jaar geleden dat Hans overstapte van het NRC naar het AD. “Op die dag had ik zaterdag 1 mei 2021 al met potlood in mijn agenda gezet. Dat leek me een moment om de balans op te maken. Dat heb ik gedaan”, aldus de krantenbaas, die niet wil vastroesten op zijn huidige plek, op de AD-site.

Enorme eer

Hans vindt het een goed moment om plaats te maken. “Het was een enorme eer om hoofdredacteur van AD te zijn. Die stoel zit lekker, maar het is niet mijn stoel hè, hij is geleend. Hij is van de krant. Baas zijn is een rol, niet iets waar je recht op hebt en waar je je te veel aan moet hechten.”

Nu moet er een opvolger komen. “Het is nu aan de redactie, vertegenwoordigd door de redactieraad, en de directie om een nieuwe persoon voor die stoel te vinden. Zelf kijk ik erg uit naar mijn nieuwe rol als schrijvend redacteur bij AD.”

Angela opvolger?

Wordt hiermee plaatsgemaakt voor een promotie van Angela de Jong, het beroemdste gezicht dat het AD ooit heeft gehad? Ze zat gisteren nog met Hans in de talkshow Op1 en daar werd een fragment uitgezonden van een oud interview met Angela, waarin ze haar ambities luid en duidelijk uitspreekt.

Angela in het fragment: “Ik heb altijd bepaalde doelen gehad. Dat was in elk geval bij het AD werken, mediajournalist worden en daarna de chef worden van de redactie. En nu hoofdredacteur worden van het AD. Baas worden van het AD.”

Het fragment waarin Angela haar ambities uitspreekt kunt u terugzien in de Op1 van gisteren, vanaf 21:25.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen