Tv-directeur Remko van Westerloo weg bij SBS

Remko van Westerloo stopt na drie jaar als televisiedirecteur bij SBS. Hij wordt opgevolgd door Peter Lubbers, voormalig baas van RTL 7 en de AVRO. Dat heeft SBS vandaag laten weten. De aandeelhouders van SBS, Sanoma en Talpa, hebben ‘in goed onderling overleg tot deze directiewissel besloten’. “Ik betreur zijn vertrek, maar na zo’n periode is het goed om iemand anders, met een verse blik, deze zeer intensieve baan te laten bekleden“, zegt Peter de Mönnink, CEO van SBS én Sanoma.

De Mönnink prijst Van Westerloo. “Remko heeft zich de afgelopen jaren in buitengewoon competitieve omstandigheden enorm ingezet en heeft een sterk team om zich heen verzameld om de Programma afdeling van SBS Broadcasting naar het volgende niveau te brengen.”

Daar is De Mönnink hem erkentelijk voor. “Ik wil Remko dan ook oprecht bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en ik wens hem succes met zijn volgende stap.

Lubbers is nog geen jaar de directeur van tv-producent Zodiak Media. “Voor mij is deze nieuwe functie een droombaan“, legt hij uit. “Ik vind het geweldig om verantwoordelijk te zijn voor een zendergroep die zo veel verschillende Nederlanders weet te bereiken. Ik zie er dan ook naar uit om verder te bouwen aan het fundament dat reeds is gelegd bij SBS.”

Peter de Mönnink: “Met de komst van Peter verwachten we de volgende stap te zetten in de opgaande lijn van ons bedrijf.

Van Westerloo stopte in 2011 als zenderbaas van RTL 5 om aan de slag te gaan bij SBS. Hij is de zoon van Fons van Westerloo, voormalig baas van RTL én SBS.

Tijdens de ruzie tussen Sanoma en Talpa in 2013, heeft Sanoma al eens geprobeerd om Remko van Westerloo te lozen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen