RTL 4-baas Erland Galjaard anti-Wilders en pro-PvdA

Geert Wilders, die de ‘linkse’ Publieke Omroep steevast mijdt, kan nu ook met een nog grotere boog om RTL 4 heen lopen: RTL’s tv-baas Erland Galjaard is namelijk anti-Wilders en pro-PvdA. Dat laat hij weten in Het Parool. Wilders heeft veel kiezers, waaronder kijkers van RTL. “In de peilingen is hij bijna de grootste? Nou, dat moet ik nog zien, hoor. Op het moment dat mensen écht moeten kiezen, denken ze wel drie keer na. Hij wordt nooit de grootste, en dat is maar beter ook“, zegt Galjaard. 

Wilders zei ooit in een debat dat hij spijt heeft van zijn bewering over het aantal Marokkaanse jongeren in gevangenissen. “Maar hij zei er meteen achteraan: ‘Daar heb ik spijt van, het zijn er namelijk twee keer zoveel’“, herinnert Galjaard zich.

Toen dacht ik: nou luister ik nooit meer naar je“, aldus Galjaard, die op 5 maart een debat uitzendt met Wilders en vijf andere politiek leiders. “Want dat is puur effectbejag.

Volgens Galjaard gaan zorgen in buurten niet alleen over Marokkanen. “Dat gaat over jeugdwerkloosheid, over perspectief. En dat je de haat dan juist aanzet… Een afknapper eerste klas.

Galjaard denkt dat hij straks gaat stemmen op PvdA, omdat hij D66 ‘altijd een beetje een laffe keus’ vindt. “Ik heb grote waardering voor Diederik Samsom”, aldus Galjaard, die de PvdA-leider sterk vindt in het uitdragen van het PvdA-gedachtegoed.

Erland Galjaard is de man van RTL 4-ster Wendy van Dijk. Onder zijn leiding heeft RTL 4 de afgelopen jaren veel nieuwe tv-hits neergezet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen