Matthijs lag al in bed toen Pauw hem belde

Matthijs van Nieuwkerk lag gisteren al in bed toen hij werd gebeld door de redactie van Pauw of hij wilde komen reageren op de zelfmoord van Joost Zwagerman. Dat heeft de presentator gezegd op Radio 2. Het nieuws over Zwagerman kwam iets voor half elf naar buiten, al snel daarna werd Van Nieuwkerk gebeld en om elf uur zat hij in de studio. “Ik werd gebeld door een onbekend nummer. Dat neem ik nooit op. Toen kwam er meteen een sms’je achteraan en dat bleek een redactrice van Pauw te zijn.

Het belletje kwam onverwacht. “Ik lag al op bed, ik lag naar Nieuwsuur te kijken. Ze zei: ‘Zou je willen komen om te praten over het overlijden van Joost Zwagerman?’ Zij was voor mij de aanzegger. Ik schrok me he-le-maal de blubber.”

Van Nieuwkerk woont vlakbij de studio in Amsterdam. “Ik weet hoe het werkt bij tv-programma’s: ik ben niet de beste vriend van Joost Zwagerman – dat heb ik ook in de uitzending gezegd – maar ik woon in de buurt en kan er zijn.”

De VARA-ster zat er ook niet helemaal misplaatst, benadrukt hij. “Want ik heb ontzettend veel met hem te maken gehad en ontzettend veel programma’s met hem gemaakt. Ik kon er zeker iets over zeggen.”

Zwagerman was een vaste gast van De Wereld Draait Door. “Ik zat bij Pauw en had geen enkel contact met mijn eigen redactie gehad. Op dat moment was het mijn kleren aantrekken en erheen fietsen.”

Na afloop van de uitzending stond mijn hele redactie in de studio. Ze waren allemaal gekomen en we hebben gelijk plannetjes gemaakt en mensen gebeld.”

DWDD staat vanavond geheel in het teken van Zwagerman. De uitzending begint om 19.00 uur op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen