NPO in Amsterdam, RTL in Rotterdam, SBS in Den Haag

Foto: Kastermans FotografieNPO, RTL en SBS luiden 2016 vannacht in met ieder een eigen verslag van een vuurwerkshow in Nederland. De NPO is in hoofdstad Amsterdam, RTL gaat voor Rotterdam en SBS kiest voor Den Haag. Dat hebben de zenders gemeld. Volgens de NPO is het Nationaal Aftelmoment bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam een echte traditie aan het worden, terwijl RTL ‘de allergrootste vuurwerkshow van Nederland’ in handen heeft. SBS claimt de ‘meest spectaculaire vuurwerkshow van Nederland’.

NPO 1 trok vorig jaar de meeste kijkers met het vuurwerk. Presentator Art Rooijakkers doet tegen het decor van het Scheepvaartmuseum verslag van het aftellen naar 2016 en van de spetterende vuurwerkshow boven het IJ.

RTL zendt het spektakel bij de Erasmusbrug in Rotterdam vanaf 23.58 uur live uit op al zijn zenders. Het Nationale Vuurwerk was de afgelopen jaren al te zien op RTL 5, 7 en 8, maar is dit jaar voor het eerst ook te zien bij RTL 4 en het nieuwe RTL Z.

Vanuit de nieuwjaarsspecial Ik Hou Van Holland: Oud&Nieuw heet Linda de Mol de tienduizenden toeschouwers in Rotterdam en de kijkers thuis van harte welkom, waarna het aftellen kan beginnen.

Net voor middernacht schakelt SBS 6 live over naar de Hofvijver in Den Haag. Airen Mylene presenteert daar Staatsloterij Oudejaarstrekking: Live aftellen naar 2016.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen