NOS-Simone: ‘Kun jij het beter, Alexander Klöpping?’

Geplaatst op di 15 dec 2015 om 14:15

Journaallezer Simone Weimans ergert zich aan de kritiek van Alexander Klöpping op het NOS Journaal. Dat blijkt uit haar reactie op Twitter. Klöpping keek vandaag naar het Journaal met Weimans en lucht zijn hart in een keiharde column. Volgens Weimans is het spreekwoord ‘de beste stuurlui staan aan wal’ hier op zijn plaats. “Ik zou zo graag van Alexander horen welke nieuws hij er dan uit had gepikt. Laat even weten welke keuzes jij dan had gemaakt. En dan in 10 minuten met beelden, want tv.

De Blendle-baas vindt het een beetje flauw dat Weimans op deze manier reageert. “‘Doe het zelf dan ff als je het allemaal zo goed weet’ vind ik niet de beste weerlegging voor een nieuwsorganisatie“, zegt hij.

Dan verdedigt Weimans de nieuwskeuzes van het NOS Journaal alsnog. “We gaan voor een combinatie van zwaar en licht. Dus Putin-loopje naast borstkanker en Saudi-Arabië.

Overigens begrijpt Weimans niet waarom Klöpping de uitreiking van de P.C. Hooft-prijs 2016 aan de Surinaamse schrijfster Astrid Roemer bij onzinnieuws schaart.

De P.C. Hooft-prijs gaat voor het eerst ever naar een zwarte vrouw, of ‘iemand’ in jouw woorden. Vond ik heel gaaf…

Ze heeft geen zin om verder in discussie te gaan. “Heren sorry ik moet slapen, zo’n ochtenddienst hakt erin. Maar eerst nog ff Dumpert kijken bye!

Lees ook: Alexander Klöpping haalt keihard uit naar NOS Journaal (vandaag)

 
24 Reacties op “NOS-Simone: ‘Kun jij het beter, Alexander Klöpping?’”


 1. De Weerman

  Dankjewel Simone. Kun je zien dat ik heb geplast?

 2. otto groeneveld

  Hahaha wat lul je nou Simone. We hebben verdomme meer dan een miljoen mensen zonder werk en die mensen worden stuk voor stuk tot hun bot beledigd door die smerige organisatie waar jij voor werkt. Onder die miljoen mensen die zonder werk zitten zijn er tienduizenden technische opgeleide mensen, die kunnen lassen, kunnen tekening lezen en die graag willen werken. En dan een lang item uitzenden over achterbakse werkgevertjes die zogenaamd zitten te springen om mensen. Rot toch lekker op met dat leugenachtige achterbakse NOS journaal, stelletje hufters, ga mensen zonder werk beledigen mislukkelingen.

 3. geitenwollensokken fokker

  dura kan geen lasser vinden in nederland en is blij dat de zandvlooien inmiddels ook nederland bereikt hebben. volgens dura hebben deze parasieten alles in huis wat een nederlander niet heeft om een toplasser te worden. en omdat dura natuurlijk niet wil dat deze intellectuelen door een concurrent wordt weggekaapt is de opleiding tot lasser reeds gestart.

 4. Pake, Ljouwert

  Simone Weimans heeft groot gelijk. Weer zo’n blaaskaak die denkt de wijsheid in pacht te hebben.

 5. Robert

  Simone Weimans geeft een van weinig intelligentie getuigende reactie op inhoudelijke terechte kritiek van Alexander. Met als afsluiter geen tijd voor betoog want eerst ff Dumpert kijken dan naar bed.

  Opvallende tweeledige discriminatie overigens: de prijs gaan niet naar een mens een schrijver(onzijdig), maar naar blijkbaar belangrijker een “zwarte vrouw”. In het Rijksmuseum vervangen ze juist dit soort stigmatiserende (wat een verassing vrouwen kunnen ook schrijven) en discrimineren (zwarte, witte, gele,…) opmerking.

 6. dynamische dennis

  Simone “de neger omdat het moet” Weimans vind ik altijd bijzonder slecht gekleed op het Journaal!

 7. otto groeneveld

  Haha de vriendin van Marcel

 8. Peop

  Pff, Klöppinkje weder hoor.

 9. Edwin

  Als ik eerlijk ben dan is deze Simone 1 van de slechtste nieuwslezeressen die ik ooit op tv heb gezien. Ze praat zo onduidelijk en vervelend.

 10. Anoniem

  Simoneis slecht, ook altijd vreemd gekleed.
  Maar ja, er moet nou eenmaal een gekleurd iemand bij.

 11. RichardXXVII

  Ik vind Simone juist een verademing op tv. Ze heeft tijdens de presentatie een neutrale houding, gezichtsuitdrukking en toon. Dit in tegenstelling tot Van Westelaken die zich zelfs tijdens het NOS-journaal wil profileren. Bovendien vind ik haar een lust voor het oog, maar dat is niet zo belangrijk verder. Haar reactie op Klopping is deels terecht en deels niet zo sterk, maar elk tegengeluid voor die irritante Klopping is welkom.

 12. Lisa

  @ Otto Groeneveld.

  Jij bent zeker één van die werklozen? Heb je er misschien wel eens aan gedacht dat het aan je houding kan liggen? Gedraag je je op de werkvloer net zo grof en beledigend als in je reactie hier? Dan snap ik dat ze je niet moeten.

  Doe ff normaal man!

 13. Anonymous rules of the world.

  otto groeneveld Let OP.

  Wij zijn Anonymous. Wij zijn het Legioen. Wij vergeven niet. Wij vergeten niet. Verwacht ons.

 14. Anoniem

  Lisa. Je weet toch hoe het gaat? Degenen die het hardste roepen dat vreemdelingen onze banen inpikken zijn veelal diegenen die het verdommen zelf te solliciteren en al jarenlang uitkering trekken…

 15. otto groeneveld

  Wat een dom persoon ben jij Lisa. Een conclusie trekken is moeilijk hoor. Dus jij concludeert dat als iemand de waarheid zegt werkeloos is. Nou je zal in al je natte dromen nooit komen aan het kapitaal wat ik bezit. Zijn veel nullen triest figuur. En dan dat zinnetje, doe ff normaal man, wat een trut zeg. Stelletje randdebielen.

 16. otto groeneveld

  Ach gossie die relnicht moet ook weer interessant doen

 17. Coeus

  Oei, beetje dom, deze ‘verdediging’. Het is onzin dat je alleen kritiek mag hebben als je iets zelf kan. Als je eten in een restaurant niet lekker is, mag je er dan niets van zeggen als je zelf geen chefkok bent? En zo nog honderd voorbeelden. Bovendien gaat het niet alleen om de keuze van onderwerpen, maar ook om invalshoek, framing en welke zienswijzen van de makers erin doorsijpelen, want objectiviteit bestaat niet. Dat alles bij elkaar beschouwd, maakt het NOS Journaal weinig indruk.

 18. otto groeneveld

  Ja Coeus mensen kunnen zich niet voorstellen dat als je toevallig iets hebt je dan toch opkomt voor mensen die het minder hebben. Dat nou is het voorstellingsvermogen van een egoïstische liberaal.

 19. Mandy

  Waarom werkt Weimans bij het Journaal als ze Poet¡n niet eens kan spellen?

 20. Mark

  Otto! Damned! You’re right.

 21. a.m.

  Ik hoor en zie Simone graag!

 22. joost

  Uitstekende nieuwslezeres.

 23. lala

  WelkE nieuws? Wat is dat voor Nederlands? Poetin spel je met een OE en geen U. Ga terug naar school, aap!

 24. piet

  A.M en Joost eens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.