NOS-Simone: ‘Kun jij het beter, Alexander Klöpping?’

Journaallezer Simone Weimans ergert zich aan de kritiek van Alexander Klöpping op het NOS Journaal. Dat blijkt uit haar reactie op Twitter. Klöpping keek vandaag naar het Journaal met Weimans en lucht zijn hart in een keiharde column. Volgens Weimans is het spreekwoord ‘de beste stuurlui staan aan wal’ hier op zijn plaats. “Ik zou zo graag van Alexander horen welke nieuws hij er dan uit had gepikt. Laat even weten welke keuzes jij dan had gemaakt. En dan in 10 minuten met beelden, want tv.

De Blendle-baas vindt het een beetje flauw dat Weimans op deze manier reageert. “‘Doe het zelf dan ff als je het allemaal zo goed weet’ vind ik niet de beste weerlegging voor een nieuwsorganisatie“, zegt hij.

Dan verdedigt Weimans de nieuwskeuzes van het NOS Journaal alsnog. “We gaan voor een combinatie van zwaar en licht. Dus Putin-loopje naast borstkanker en Saudi-Arabië.

Overigens begrijpt Weimans niet waarom Klöpping de uitreiking van de P.C. Hooft-prijs 2016 aan de Surinaamse schrijfster Astrid Roemer bij onzinnieuws schaart.

De P.C. Hooft-prijs gaat voor het eerst ever naar een zwarte vrouw, of ‘iemand’ in jouw woorden. Vond ik heel gaaf…

Ze heeft geen zin om verder in discussie te gaan. “Heren sorry ik moet slapen, zo’n ochtenddienst hakt erin. Maar eerst nog ff Dumpert kijken bye!

Lees ook: Alexander Klöpping haalt keihard uit naar NOS Journaal (vandaag)

 

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen