Georgina Verbaan: ‘Albert heeft mijn naam verkracht’

Georgina Verbaan vindt het heel erg vervelend dat veel mensen in Nederland haar naam uitspreken met een ‘sj’-klank aan het begin in plaats van de Engelse ‘djj’-klank. Het is te wijten aan Albert Verlinde. Dat zegt ze op Twitter. Georgina werd groot in de tijd dat RTL Boulevard nog een factor van belang was in de showwereld en Albert elke avond het geweten van Hilversum speelde. Het was ook Albert die in 2008 het bewijs bracht dat Georgina vreemdging van Jort Kelder.

Al die jaren heeft Albert haar naam verkeerd uitgesproken en daar ondervindt ze nu hinder van, zegt Georgina. “Georgina: een enkeling, Sjors: vrienden en mensen die populair bij me willen doen“, legt ze uit op Twitter.

De rest spreekt het volgens Georgina allemaal verkeerd uit. “Sjesjiena: Albert Verlinde en dankzij hem half Nederland. Sjorsjiena: de rest van Nederland.

Het valt haar op dat de naam van George Michael wel altijd goed wordt uitgesproken. “Dan zijn ze blijkbaar wél tot de djj-klank in staat“, moppert ze.

Pijn

De onthulling van Albert in 2008 heeft overigens met name Jort Kelder pijn gedaan. “Dankzij Albert Verlinde hebben miljoenen mensen van mijn verdriet kunnen genieten. Dat snijdt door merg en been. Laat ik eerlijk zijn, het is ook een egoding. Zij had mij publiekelijk verlaten, dat is ook gezichtsverlies“, meldde hij.

Georgina reageerde vredelievender. Ze gaf Albert in een column zelfs tips toen het vreemdgaan van zijn eigen Onno Hoes werd onthuld.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen