‘Buitenlanders zien Trijntje als onaantrekkelijke vrouw’

Foto: RTLEsquire-baas Arno Kantelberg vindt het niet gek dat Trijntje Oosterhuis niet door is naar de finale van het Songfestival. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Volgens Kantelberg zagen buitenlandse kijkers vooral een niet-sexy vrouw. “Wij zien een zangeres met een grote reputatie, veel hits, mooie nummers en veel sympathie van het volk, maar de buitenlanders zien een vrouw die niet meer zo heel aantrekkelijk is. Zeker niet in vergelijking met die jonge mokkeltjes die er voor en na komen.”

Het hielp niet dat ze in een wijdvallend broekpak stond te zingen, aldus Kantelberg. “Ze zien iemand die onzeker is over haar figuur en die dat probeert te verbloemen met veel zwarte kleren en dit geval ook een heel wijd, mal broekpak. Dan zingt ze ook nog eens een poppy nummer dat niet bijzonder is. Dan is het niet gek dat ze niet doorkomt.”

Kantelberg begrijpt niets van team Trijntje. “Ik las dat ze haar zoontjes zou vragen wat ze moest vragen die dag. Mijn zoontjes vertellen in elk geval niet wat ik moet dragen. Ik vind het zeldzaam onprofessioneel om op die manier met iets om te gaan.”

Trijntje kan prachtig zingen, maar ze heeft bewezen niet veel smaak te hebben als het gaat om kleding. Laat haar dan niet haar eigen kleding uitkiezen. Dat is niet heel professioneel.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen