Boze Yvon Jaspers ontploft op de radio

Foto: KROYvon Jaspers heeft een woede-uitbarsting gehad op Radio 1. Ze trekt de kritiek op Boer Zoekt Vrouw niet meer. Dat was te horen in het programma De Ochtend. Jaspers begon het interview al geërgerd, nadat ze studiogasten Max van Weezel en Malou van Hintum had aangehoord. Zij zijn geen fan van de datingshow en vroegen zich vooral af welke boeren al seks hebben gehad. “De vrouw die in de studio zit die 20 minuten gekeken heeft, wil dát natuurlijk graag weten“, bitste Jaspers.

De KRO-ster mocht een reactie geven op De Telegraaf, die beweert dat niet de media, maar de KRO zelf een bepaald beeld van de boeren heeft neergezet. “Wat heb ik daar op te zeggen? Ik heb er niet veel op te zeggen. Als zij dat vinden, is dat zo. Ik kijk naar hoe het echt is“, aldus een boze Jaspers.

Volgens haar is er geen sprake van manipulatie of een eenzijdige montage. “Denk je dat er dan ooit nog iemand meedoet, de boeren naar de reünie komen en meegaan naar De Wereld Draait Door? Dat is mijn antwoord.”

Het is niet gek dat er in de montage keuzes worden gemaakt, aldus Jaspers. “Natuurlijk is het beeld niet helemaal compleet, want dan zouden we elke avond moeten uitzenden. We hebben 13 uur en dat is heel weinig. Maar de boeren en vrouwen herkennen zich erin.

1000 euro

Jaspers haalt de afgelopen tijd flink uit naar de media. Ze vergelijkt de aandacht voor Boer Zoekt Vrouw met de agressie waar NS-personeel te maken heeft. “Wij zeuren niet over iemand die een vervelende tweet stuurt, of wat De Telegraaf zegt. Waar ik het over heb, is dat er dagenlang een journalist met twee briefjes van 500 euro op een erf staat te wapperen met de vraag: ‘Mag ik een foto van je overleden echtgenoot voor een verhaal?’

Het gaat te ver, meent zij. “Mensen zitten wekenlang elke dag te posten op hun erf. De families van de boeren worden belaagd: de kinderen, de ouders. Daar verschijnen allerlei roddels over. Daar hebben we het over, niet over gewone publiciteit. Het gaat om inbreuk van de privacy van de mensen die niet hebben meegedaan.

DWDD-ruzie

Vanavond zit Jaspers met haar boeren bij De Wereld Draait Door. Enkele jaren geleden lag Jaspers nog overhoop met DWDD, omdat ze boos was over hoe de talkshow met de boeren omging. Nu zit ze er wel. “Vorig jaar zaten we bij de TV Show. We kiezen elk jaar een andere plek.

Als Jaspers op Radio 1 naar die ruzie gevraagd wordt, wil ze daar eigenlijk niet over praten. Ze steekt haar ergernis niet onder stoelen of banken. “Ja, goh, er zijn zoveel dingetjes. Als je een programma maakt waar zo veel mensen naar kijken, dan ga je van dingetje naar dingetje.

Let maar op: wat ik nu tegen jullie heb gezegd, nou, hoe lang zal het duren voordat je een kop hebt van ‘Jaspers is woedend over’. Dat maakt het zo lastig. Elke keer is er wel iets. Je moet over elk woord nadenken“, briest de tv-ster.

Spot

De Boer Zoekt Vrouw-boeren waren dit jaar weer mikpunt van spot. Jaspers wijst naar de media, terwijl de media wijzen naar de eenzijdige montage van Boer Zoekt Vrouw.

Boer Zoekt Vrouw is het meest bekeken tv-programma in Nederland. Er keken ook dit seizoen weer meer dan 4 miljoen mensen naar de datingshow.

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen